Coreea de Sud va interzice vânzarea unor modele Volkswagen și va retrage certificarea celor înmatriculate

Coreea de Sud va interzice vânzarea unor modele Volkswagen și va retrage certificarea celor înmatriculate
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2016

Coreea de Sud va interzice vânzarea unor modele Volkswagen și va retrage certificarea celor deja înmatriculate, fiind posibil să fie afectate până la 150.000 de automobile, din cauza unor date false legate de nivelul de zgomot, eficiența consumului și rezultatele testelor de poluare, potrivit Korea Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Mediului din Coreea a anunțat luni că a primit o solicitare oficială pentru cooperare din partea procuraturii din Seul, cu o listă de peste 70 de modele ale producătorului auto german care ar fi primit aprobare din partea autorităților locale în baza unor date false, scrie News.ro.

Procuratura a extins investigarea diviziei locale a Volkswagen, în urma scandalul emisiilor automobilelor diesel.

Dacă neregulile vor fi dovedite, autoritățile vor interzice comercializarea vehiculelor care nu au fost vândute și vor ordona rechemarea celor deja vândute, urmând să aplice și amenzi.

DOCUMENT BNR se opune, la Guvern, proiectului privind contractele de credit oferite consumatorilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT BNR se opune, la Guvern, proiectului privind contractele de credit oferite consumatorilor

Surse din industrie consideră că măsurile administraticve ar putea afecta 100.000-150.000 de vehicule, respectiv 40%-60% din cele 250.000 de automobile vândute de VW pe această piață din 2007.. După analizarea problemelor legale, vom notifica oficial Volkswagen”, a declarat un oficial din minister.

”Analizăm rezultatul anchetei procuraturii, pentru a vedea care modele vor fi supuse măsurilor administrative

Anunțul are loc la câteva zile după ce un fost director al Volkswagen Audi Korea a fost convocat de procuratura ca suspect, din cazua implicării sale în scandalul manipulării testelor de poluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen