Creșteri uluitoare ale înmatriculărilor auto în România. Dezechilibrul adus de WLTP își arată efectele

Creșteri uluitoare ale înmatriculărilor auto în România. Dezechilibrul adus de WLTP își arată efectele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2019

Înmatriculările de autovehicule din România au cunoscut o creștere masivă în luna septembrie, cu o creștere de peste 40%, dintre care autoturismele au crescut spectaculos cu peste 100%. Reamintim că anul trecut, din cauza WLTP, înmatriculările au înregistrat un volum foarte mic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Piața auto din România a avut în luna septembrie un comportament previzibil, cu un volum total de 9084 de unități, cu 42,63% mai multe decât în septembrie 2018. Dintre acestea, cea mai mare parte a fost reprezentată de autoturisme, cu un total 6046 de unități, o creștere imensă față de cele 2771, înmatriculate în 2018, în luna a noua. Salut este explicat de faptul că septembrie 2019 a fost luna în care au intrat în vigoare normele de testare WLTP, cele care au determinat înmatriculări masive în august 2018 și volume foarte scăzute în luna următoare.

La polul opus au fost înmatriculările de vehicule comerciale,  care au scăzut cu aproape 40%.

Uzina Dacia scade producția, în premieră pentru acest an CITEȘTE ȘI Uzina Dacia scade producția, în premieră pentru acest an

Defalcat pe mărci, cifrele statistice arată creșteri aproape de necrezut pentru unele branduri. Dacă liderul pieței, Dacia, a înregistrat 1.354 de autoturisme înmatriculate, cu 104% mai multe, Opel, de exemplu, a avut o creștere de peste 900%, Nissan de peste 800%, Fiat - aproape 1000%, ca să nu mai vorbim despre Citroen, cu 2.250%. Aceste cifre au fost posibile pentru că în septembrie 2018 aceste mărci au înmatriculat doar câteva unități, 2, de exemplu, Citroen, 11 - Fiat, 32 - Nissan. O noutate ar fi ascensiunea Hyundai pe locul al doilea în septembrie, cu 528 de autoturisme înmatriculate, urmată de Opel, cu 527 autoturisme, și Ford, cu 471 autoturisme. Mărcile care de obicei se aflau pe locurile 2 - 5, Skoda, Renault, Volkswagen, au avut creșteri mult mai mici. Cu toate acestea, ele rămân în top, în clasamentul din 2019 al mașinilor înmatriculate în România. Astfel, Renault are peste 10.000 de unități înmatriculate, în timp ce Skoda și Ford se apropie de acest prag, iar Volkswagen, pe locul 5, are puțin peste 8.500 de autoturisme înmatriculate.

În total, piața de autoturisme a crescut, în acest an, cu 16,37%, la un total de 124.049 de unități.

Un eveniment al pieței a fost înregistrat și pe piața de vehicule second-hand importate. În luna septembrie, aceste înmatriculări au crescut pentru prima dată după aproximativ doi ani. Au fost înregistrate 41.770 de unități SH, față de 37.321 anul trecut. În acest moment, piața SH de import a ajuns la un echilibru față de anul trecut, scăderea fiind de numai 0,05%.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari auto
masini
piata auto
dacia
vanzari vw