Curtea de Apel București a suspendat hotărârea CGMB prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat autorizat de PMB

Curtea de Apel București a suspendat hotărârea CGMB prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat autorizat de PMB
scris 1 nov 2018

Curtea de Apel București a suspendat hotărârea Consiliului General al Municipiului București adoptată în decembrie anul trecut prin care se stabilea că pot asigura transport în regim taxi doar transportatorii cu servicii de dispecerat. Decizia instanței a fost dată după ce compania Star Taxi a cerut anularea acestei hotărâri.

„Dispune suspendarea HCGMB nr. 626/19.12.2017 până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii de fond asupra acțiunii în anulare. Cu majoritate de voturi, obligă intimații pârâți, Municipiul București și CGMB să achite recurentei reclamante suma de 10.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanță și recurs, reduse de instanță”, se arată în hotârârea de joi a instanței, decizia fiind definitivă.

Hotărârea CGMB rămâne supendată până la finalizarea procesului pe fond. Compania care operează aplicația Star Taxi a acționat în judecată Primăria Capitalei și Consiliul General și a cerut anularea aceste hotârâri, scrie News.ro.

Tarom inaugurează o cursă spre Odesa pentru românii care merg acolo, și ucrainienii care vor în România sau în Europa de Vest, via București CITEȘTE ȘI Tarom inaugurează o cursă spre Odesa pentru românii care merg acolo, și ucrainienii care vor în România sau în Europa de Vest, via București

„Azi (joi, n.r.), Curtea de Apel București a admis printr-o hotărâre definitivă cererea formulată de Star Taxi APP și a suspendat aplicarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București prin care era interzisă funcționarea aplicațiilor agregatoare Star Taxi și Clever Taxi (utilizate de peste un milion de Bucureșteni în mod curent). De această dată, legea, bunul simț și principiile pieței libere au triumfat. Gabriela Firea, take that! Vă amintesc: în decembrie 2017, consilierii generali conduși politic de Firea și de Bădulescu au interzis aplicațiile taxi din București”, a scris avocatul Cristian Băcanu pe pagina sa de Facebook.

Hotărârea adoptată în decembrie anul trecut de CGMB a creat foarte multe controverse. Ea prevede că în București pot desfășura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizați care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligațiilor se sancționează cu amendă între 4.500 și 5.000 de lei.

Primarul general Gabriela Firea vorbea încă de la începutul lunii decembrie despre intenția de a modifica regulile de desfășurare a transportului în regim de taxi în Capitală. Gabriela Firea afirma, după o întâlnire cu reprezentanții taximetriștilor, că vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, aceștia reclamând, printre altele, "concurența neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie". Aceasta în condițiile în care, în mai multe rânduri taximetriștii din București, dar și cei din alte orașe, și-au exprimat nemulțumirea față de serviciul de transport UBER, la sfârșitul lunii noiembrie, în Capitală, zeci de taxiuri mergând în coloană prin zonele aglomerate ale orașului, în semn de protest.

Uber a reacționat atunci spunând că serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București. Uber mai spunea că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de apel bucuresti
taxi