Dacia Renault are un nou director general

Dacia Renault are un nou director general

Sursa foto: autoplus.am

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 mar 2016

Producătorul auto Renault l-a numit pe Yves Caracatzanis, care lucrează în cadrul gruplui francez de 24 de ani, în funcția de director general al Dacia Renault România, în locul lui Nicolas Maure, care va prelua conducerea constructorului auto AvtoVAZ din Rusia, potrivit unui comunicat al grupului auto francez. Caracatzanis va prelua funcția începând cu 4 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yves Caracatzanis, în vârstă de 52 de ani, a aboslvit Ecole Centrale de Paris și și-a început cariera la firma de consultanță Bossard Consultants, lucrând apoi la Hewlett Packard (HP).

Directorul Renault România va fi noul șef al Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia CITEȘTE ȘI Directorul Renault România va fi noul șef al Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia

Caracatzanis s-a alăturat Renault în 1992, ca șef de proiect al Diviziei organizare logistică. Ulterior, el a ocupat mai multe poziții de conducere la uzina Renault de la Flins, Franța. În 2005, a devenit vicepreședinte al Renault responsabil de inginerie prototipuri vehicule. În 2008 a participat la crearea Diviziei Logistică a grupului, iar în 2010 a devenit director al acestei divizii. Din 2013, Caracatzanis a ocupat funcția de director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia.

Directorul general Dacia Renault România, Nicolas Maure, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcția de director general al AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.


Grupul francez Renault a preluat compania Automobile Dacia în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto low-cost din Europa. Vânzările totale sub marca Dacia au crescut cu 7,7% anul trecut, la un număr record de 550.920 unități, din care peste 93% pe piețele din afara României, unde livrările s-au majorat cu 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
dacia
yves caracatzanis
nicolas maure