Reprezentanții Daimler, somați de autorități să răspundă acuzațiilor privind vânzarea de vehicule excesiv de poluante

Reprezentanții Daimler, somați de autorități să răspundă acuzațiilor privind vânzarea de vehicule excesiv de poluante
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 iul 2017

Reprezentanții Daimler au fost somați să răspundă acuzațiilor legate de vânzarea a peste 1 milion de vehicule ce poluează excesiv, a anunțat Ministerul german al Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comitetul însărcinat cu anchetarea grupului rival Volkswagen a convocat reprezentanții Daimler la o ședință extraordinară pentru a discuta informațiile publicate de presa locală, scrie Reuters.

Publicația germană Sueddeutsche Zeitung a relatat că o investigație a procuraturii din Stuttgart referitoare la controlul emisiilor motoarelor diesel ale Daimler ar implica peste 1 milion de vehicule, într-o posibilă extindere a efectelor unui scandal care afectează industria auto europeană de aproape doi ani.

AMÂNARE Firmele mai au răgaz până la finele anului pentru a-și înființa servicii de urgență, timp în care cerințele ar putea fi revizuite CITEȘTE ȘI AMÂNARE Firmele mai au răgaz până la finele anului pentru a-și înființa servicii de urgență, timp în care cerințele ar putea fi revizuite

Investigația se concentrează pe automobile echipate cu două tipuri de motoare, comercializate în perioada 2008-2016, potrivit publicației, care citează un mandat care a autorizat procurorii să percheziționeze sediile producătorului auto în luna mai

Acțiunile proprietarului Mercedes-Benz s-au depreciat cu până la 3% în prima parte a tranzacțiilor de joi, însă au revenit ulterior pe creștere.

În aprilie, Daimler a anunțat că a demarat o anchetă internă, la solicitarea Departamentului de Justiție al SUA, pentru a verifica "posibile nereguli" referitoare la certificările de mediu pentru modelele diesel vândute pe piața americană.

Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, este acuzată în instanță de mai mulți proprietari de mașini din 13 state americane că a instalat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
emisii poluante
acuzatii
vehicule diesel
mercedes-benz