Daimler Truck a început producția de camioane Mercedes-Benz în China

Daimler Truck a început producția de camioane Mercedes-Benz în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2022

Daimler Truck a început să producă camioane marca Mercedes-Benz în China, primele vehicule ieșind de pe liniile de producție ale fabricii sale mixte deținută împreună cu compania Foton Motor, din Beijing, la sfârșitul săptămânii trecute, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China este cea mai mare piață din lume pentru camioane grele, cu aproximativ 1,5 milioane de vehicule vândute în 2021, mai multe decât în ​​SUA, Japonia și Europa la un loc, potrivit datelor  asociației auto VDA din Germania.

România - Bosnia-Herțegovina, de la ora 21.45, la Prima TV CITEȘTE ȘI România - Bosnia-Herțegovina, de la ora 21.45, la Prima TV

Piața chineză este dominată în mare măsură de companii locale, care includ Jiefang, parte a grupului FAW, Dongfeng Motor și Sinotruk, care oferă produse mai competitive la preț, scrie News.ro.

Daimler Truck a produs până acum în China doar marca joint-venture-ului său, Auman, în timp ce vindea camioane Mercedes-Benz importate din Germania la un preț mai mare.

Un reprezentant al companiei a refuzat să dezvăluie obiectivele de producție. U

n document văzut de Reuters în 2020 cu privire la planurile de renovare a fabricii mixte pentru a începe producția de camioane grele spunea că ținta era fabricarea a 50.000 de camioane Actros pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
mercedes-benz
camioane