Daimler va cumpăra celule pentru baterii electrice de 20 de miliarde euro

Daimler va cumpăra celule pentru baterii electrice de 20 de miliarde euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 dec 2018

Daimler va cumpăra celule de baterii de peste 20 de miliarde de euro, până în 2030, pentru a echipa vehiculele sale electrice, pe care urmează să le lanseze în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler a anunțat că va cumpăra celule pentru baterii electrice de peste 20 de milioane de euro în următorii 11 ani, însă nu a prezentat detalii privind furnizorii cu care a semnat contracte. „Cu comenzi extinse de baterii până în 2030, am stabilit încă o piatră de hotar pentru electrificarea viitoarelor vehicule electrice”, spune Wilko Stark, șeful achizițiilor și calității furnizorilor Mercedes-Benz, marcă a Daimler.

Furnizorii actuali ai Mercedes-Benz de baterii electrice sunt SK Innovation și LG Chem din Coreea, precum și Contemporaary Amperez Tecnhology, din China. Planurile companiei vizează lansarea în următorii patru ani a 130 de modele electrice, PHEV sau hibrid.

Daimler își va asambla propriile baterii pe baza acestor celule contractate, în cadrul unei ample rețele globale de uzine de baterii electrice, cu facilități în Germania, China, Tailanda sau SUA.

CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschiși traficului rutier CITEȘTE ȘI CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschiși traficului rutier

Primul model complet electric, dezvoltat pe baza unei platforme noi, va fi SUV-ul EQC, care a fost deja prezentat publicului în avanpremieră și va fi lansat oficial anul viitor.

Daimler a mai declarat că va utiliza un procent mare de nichel, 90%, cu doar 5% cobalt, pentru a reduce dependența de metale rare, care sunt extrase exlcusiv din Congo. Compania mai spus că lucrează la dezvoltarea de baterii solid state, care nu utilizează cobalt deloc.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
daimler
baterii electrice
masini electrice
celule baterii