Decizie istorică: Viitorul Volvo S60 nu va mai avea motoare diesel. Noul model va fi fabricat exclusiv în SUA

Decizie istorică: Viitorul Volvo S60 nu va mai avea motoare diesel. Noul model va fi fabricat exclusiv în SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mai 2018

Volvo a decis să renunțe la motoarele diesel pentru noua generație a limuzinei S60, fiind primul model Volvo din istorie care nu va avea un motor alimentat cu motorină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea radicală de poziționare pe piața auto a celor de la Volvo, din punct de vedere al motorizărilor, are un efect care ar putea să surprindă, mai ales la o marcă ce a fost dedicată motoarelor diesel. Șefii companiei au decis să nu mai vândă viitorul model S60 cu motoare diesel, ca urmare a declinului acestui tip de motoare și în perspectiva orintării mărcii către propulsia electrică.

Potrivit informațiilor oficiale, Volvo S60 va avea la momentul lansării, în 2019, doar motoare pe benzină MHEV (mild hybrid), PHEV cu motoare pe benzină (plug-in hybrid) și propulsie exclusiv electrică.

„Viitorul nostru este electric și noi nu vom mai dezvolta o nouă generație de motoare diesel”, a declarat Hakan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. „Vom lansa mașini doar cu un singur motor cu combustie internă, cu versiuni hibride ca tranziție pe măsură ce vom migra către electrificare completă. Noul S60 este următorul pas în angajamentul nostru.”

Bruxellesul cere României să își alinieze taxele de înmatriculare auto la normele UE: Rambursați banii proprietarilor de mașini integral și imediat! CITEȘTE ȘI Bruxellesul cere României să își alinieze taxele de înmatriculare auto la normele UE: Rambursați banii proprietarilor de mașini integral și imediat!

Anterior, cei de la Volvo au declarat că, până în 2025, vânzărilor globale ale mărcii vor fi acoperite în procent de 50% din mașini cu motorizare complet electrică. Anunțul a fost făcut chiar în China, la salonul auto de la Beijing. Proprietarii mărcii Volvo sunt chinezii de la Geely, președintele acestei companii fiind și unul dintre acționarii importanți de la Daimler AG (Mercedes-Benz).

Viitorul Volvo S60 va fi construit pe platforma SPA, introdusă deja de Volvo pe celelalte modele ale sale lansate în ultimii ani, inclusiv familia 90 și wagonul V60. Primele motoare anunțate vor fi pe benzină în patru cilindri, precum și două versiuni plug-in hybrid.

Producția noului S60 va începe la sfârșitul acestui an în SUA, în uzina din Carolina de Sud, acesta urmând să fie singurul loc din lume unde va fi fabricat acest model, o altă premieră pentru Volvo.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
s60
diesel
hibrid