Ministerul Transporturilor spune că directorul general al Metrorex a fost demis după ce un tren a rămas blocat în tunel. Circulația pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăvești a fost reluată după două ore

Ministerul Transporturilor spune că directorul general al Metrorex a fost demis după ce un tren a rămas blocat în tunel. Circulația pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăvești a fost reluată după două ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2017

Circulația metroului este oprită, vineri dimineață, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăvești, după ce un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon pe o șină și a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la stația Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuați în siguranță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

UPDATE 07.51 Circulația trenurilor pe tronsonul afectat a fost reluată în condiții normale, anunță Metrorex. 

Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit CITEȘTE ȘI Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit

UPDATE 07.50 Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și directorul de exploatare al companiei, Liviu Dinu, au fost demiși, vineri dimineață, în urma incidentului de la metrou, au declarat pentru News.ro reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. 

ȘTIREA INIȚIALĂ Metrorex anunță că la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnică, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon pe o șină responsabilă cu transmiterea tensiunii și a produs un scurtcircuit, scrie News.ro.

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor, spune Metrorex, precizând că directorul companiei se află la față locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației.

"La acest moment, echipele Metrorex lucrează pentru ca transportul în comun să fie reluat rapid", mai menționează compania.

Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari

Ca urmare a scoaterii tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozesti nu se circulă. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, ISU a fost anunțat prin dispecerat de către Metrorex referitor la existența unei garnituri de metrou care a oprit din motive tehnice la aproximativ 200 de metri de peron la stația Eroilor, sensul dinspre Politehnică.

Au fost alertate subunitățile de pompieri Grozăvești și Detașamentul Special de Salvatori, la ambele capete ale celor două stații, iar echipele de intervenție de la Eroilor au găsit trenul în zona peronului și au fost informate că toți călătorii au fost evacuați.

"ISU a efectuat o recunoaștere în stație și în tunel, nu sunt probleme în ceea ce privește siguranța călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulația și pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în stația Eroilor nu sunt călători", spune ISU. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
eroilor
metrorex