Dunărea a depășit cota de atenție la Galați. Navele circulă cu viteză redusă

Dunărea a depășit cota de atenție la Galați. Navele circulă cu viteză redusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2018

Nivelul Dunării a crescut, duminică, la Galați, cu trei centimetri peste cota de atenție, de 560 de cm, fluviul înregistrând un debit de aproximativ 11.100 mc/s, aproape dublu față de media multianuală a lunii martie. Navigatorii sunt obligați să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al fluviului pentru a nu produce valuri în scopul protejării malurilor și a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dunărea a ajuns la cota de 563 de cm, cu 3 centimetri peste cota de atenție, în creștere cu 8 centimetri față de sâmbătă, potrivit datelor prezentate de conducerea Adminstrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, citate de News.ro.

Directorul AFDJ Galați, Dorian Dumitru, a precizat că debitul Dunării este de aproximativ 11.100 mc/secundă, în condițiile în care media multianuală a lunii martie este de circa de 6.700 mc/s.

FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore CITEȘTE ȘI FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore

Totodată, autoritățile au transmis pe 22 martie un aviz către navigatori prin care aceștia sunt obligați să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al Dunării pentru a nu produce valuri în scopul protejării malurilor și a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

"Noi am dat un aviz în 22 martie, am anunțat debitul și nivelul crescut al Dunării. Astfel, navigatorii nu trebuie să navigheze cu viteză astfel încât să nu producă valuri și efect de sucțiune, să-și întărească legăturile când sunt în staționare și să asigure serviciul de gardă la bordul navelor, în timp ce gurile de scurgere în Dunăre a apei pluviale de la Dana 16 au fost obturate cu cepuri din lemn pentru ca apa fluviului să nu refuleze pe uscat", a explicat Dorian Dumitru. 

Cota de inundații pe Dunăre la Galați este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dunare
cota
atentie
galati
nave
viteza
redusa