Elon Musk și-a delegat responsabilități de producție și vânzări. Apare al doilea om în companie

Elon Musk și-a delegat responsabilități de producție și vânzări. Apare al doilea om în companie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 ian 2023

Tom Zhu, cel care conduce Tesla în China, a devenit neoficial numărul doi în cadrul rețelei Tesla, odată cu preluarea unor responsabilități majore de producție și livrări, după cum reiese din informațiile din mai multe surse referitoare la decizia lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabricile de automobile și baterii din SUA și din China, dar și rețelele de vânzări din America de Nord, Europa și China vor fi supervizate de Tom Zhu, cel care conduce de mai mult timp Tesla China și care și-a demonstrat loialitatea față de brand. Informația apărută inițial pe Electrek a fost confirmată de Reuters care citează o notă internă prin care sunt anunțate subordonările uzinelor față de noul șef.

Alertă la stația de metrou Piața Victoriei CITEȘTE ȘI Alertă la stația de metrou Piața Victoriei

Informațiile anterioare vorbeau despre o posibilă înlocuire a lui Elon Musk în poziția de CEO.

Conform notificării transmise de companie, se vor subordona lui Tom Zhu Jason Shawhan, directorul uzinei Gigafactory din Texas, Hrushikesh Sagar, directorul uzinei Tesla din Fremmont, precum și Joe Ward, vicepreședinte pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și Troy Jones, vicepreședinte pentru vânzări și service America de Nord. Cei patru se adaugă directorilor din China, Japonia, Australia și Noua Zeelandă, care se subordonau deja lui Zhu. Singura unitate de producție care nu se subordonează direct este cea din Berlin.

Designerul Dacia dezvăluie data lansării lui Duster 3. Va fi un an „greu” CITEȘTE ȘI Designerul Dacia dezvăluie data lansării lui Duster 3. Va fi un an „greu”

Tom Zhu, născut în China, lucrează în Tesla China din 2014 și este cetățean neo-zeelandez, fiind cunoscut în cadrul companiei pentru programul prelungit care i-a determiant pe angajați să-l asemene cu Elon Musk. El este creditat cu succesul Tesla din China, respectiv creșterea rapidă a vânzărilor și dezvoltarea uzinei din această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tom zhu
șeful tesla
ceo tesla