Fiat Chrysler plătește în SUA 9,5 milioane de dolari pentru soluționarea litigiilor

Fiat Chrysler plătește în SUA 9,5 milioane de dolari pentru soluționarea litigiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2020

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunțat marți că a ajuns la un acord în SUA, în valoare de 9,5 milioane de dolari, pentru a soluționa investigațiile autorităților de reglementare în cazul vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto italo-american a fost anchetat de Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare din SUA (SEC) pentru că i-a dezinformat pe investitori deoarece nu le-a spus că a efectuat în 2016 doar o revizuire internă limitată a modului în care sunt respectate reglementările privind emisiile, scrie Agerpres.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

Reprezentanții Fiat Chrysler nu au comentat decizia SEC.

În februarie 2016, Fiat Chrysler a realizat un audit intern care a confirmat că vehiculele sale îndeplinesc reglementările privind emisiile dar nu i-a informat pe investitori de nivelul limitat al acestui audit intern, precizează Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare din SUA. La acel moment, inginerii de la Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA) și de la Agenția de protecție a aerului din California (CARB) și-au exprimat temerile în legătură cu sistemele de emisii ale unor vehicule diesel Fiat Chrysler.

În 2019, autoritățile de reglementare au stabilit că Fiat Chrysler a utilizat "dispozitive ilegale" pentru falsificarea rezultatelor testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
litigii