Fiat lansează procedurile de separare a diviziei de componente Magneti Marelli și listare a acesteia la bursa din Milano, pe modelul folosit cu Ferrari

Fiat lansează procedurile de separare a diviziei de componente Magneti Marelli și listare a acesteia la bursa din Milano, pe modelul folosit cu Ferrari
scris 20 iul 2018

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a lansat procedurile pentru separarea diviziei producătoare de componente auto Magneti Marelli și listarea acesteia la bursa din Milano, pe modelul folosit în cazul producătorului de automobile de lux Ferrari.

Grupul italo-american a creat o entitate separată, denumită MM Srl, care va include operațiunile Magneti Marelli și participațiile FCA la 14 companii din mai multe țări.

Noua entitate va fi încorporată într-un holding înregistrat în Olanda, ulterior urmând să fie listată pe bursa din Milano, potrivit unui document consultat de Reuters ce detaliază planurile FCA în legătură cu Magneti Marelli.

Surpriză - Blue Air operează discret o modificare importantă: și-a rezervat spațiu pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, inaccesibil până astăzi low-cost-urilor, pentru curse din România, la concurență cu Tarom și Air France CITEȘTE ȘI Surpriză - Blue Air operează discret o modificare importantă: și-a rezervat spațiu pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, inaccesibil până astăzi low-cost-urilor, pentru curse din România, la concurență cu Tarom și Air France

În 2015, FCA a folosit o strategie similară pentru separarea activităților Ferrari, companie înregistrată în prezent în Olanda și tranzacționată pe bursele din Milano și New York.

FCA estimează că separarea Magneti Marelli va fi finalizată până la finele anului, sau cel mai târziu în prima parte a anului viitor. Operațiunea va permite grupului condus de Sergio Marchionne să se concentreze pe activitățile de bază, creând, în același timp, valoare adăugată pentru acționari.

Divizia Magneti Marelli este evaluată de analiști la circa 3,6 miliarde până la 5 miliarde de euro.

Magneti Marelli, companie fondată în 1919, face parte din grupul Fiat din 1967. Compania produce sisteme și componente high-tech pentru industria auto, având 86 de unități de producție și circa 43.000 de angajați în 19 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
magneti marelli
separare
divizie
listare