Ford anunță concedieri

Ford anunță concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2019

Ford intenționează să renunțe la peste 5.000 de angajați din Germania și își va reduce forța de muncă din Marea Britanie, în încercarea de a reveni pe profit în Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul concedierilor din Marea Britanie nu a fost încă stabilit.

În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a înregistrat pierderi în toate regiunile, exceptând America de Nord. În aceste condiții, Ford a decis să își restructureze operațiunile din Europa, să închidă uzine din America Latină și să concedieze mai multe mii de angajați în China. Planul Ford prevede înregistrarea unei marje de profit de 6% în Europa, arată Agerpres.

În februarie, presa britanică anunța că reprezentanții Ford Motor au avertizat-o pe Theresa May că vor intensifica pregătirile legate de mutarea producției în afara Marii Britanii.

DOCUMENT Decizie pregătită: Lucrările de infrastructură rutieră să fie noaptea. Firmele să demonstreze că au angajați și utilaje cu care să înceapă lucrul imediat după ce câștigă licitațiile CITEȘTE ȘI DOCUMENT Decizie pregătită: Lucrările de infrastructură rutieră să fie noaptea. Firmele să demonstreze că au angajați și utilaje cu care să înceapă lucrul imediat după ce câștigă licitațiile

Anunțul Ford ar reprezenta o nouă lovitură pentru industria auto din Marea Britanie, confruntată cu o scădere la aproape jumătate a investițiilor, în principal din cauza incertitudinilor legate de Brexit. Printre companiile care au anunțat că își reduc sau își opresc producția în Marea Britanie se află Nissan, Airbus, Sony, Dyson,Toyota și Honda.

Luna trecută, Ford a început programul de restructurare a operațiunilor din Europa, concediind până la 400 de angajați de la fabrica sa de motoare Bridgend din Țara Galilor. Sindicatele se așteaptă ca în următorii doi ani să fie concediați până la 1.000 de angajați de la Bridgend.

Ford are circa 13.000 de angajați în Marea Britanie, aproximativ un sfert din forța sa de muncă din Europa (54.000 de persoane).

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
concedieri