Ford Motor a oprit livrările noilor camionete electrice F-150 Lightning

Ford Motor a oprit livrările noilor camionete electrice F-150 Lightning
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2024

Ford Motor a oprit livrările tuturor camionetelor electrice F-150 Lightning model 2024, astfel încât să poată efectua verificări de calitate pentru o problemă pe care nu a specificat-o, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Al doilea mare producător auto din SUA a declarat vineri că oprirea livrărilor a avut loc pe 9 februarie. Nu a spus când se așteaptă să reia livrările, care au început în ianuarie, ale camionetei electrice, arată news.ro.

FOTO Nicusor Dan anunță schimbări importante de traseu în Drumul Taberei. \ CITEȘTE ȘI FOTO Nicusor Dan anunță schimbări importante de traseu în Drumul Taberei. "Fără poluare fonică."

Un purtător de cuvânt a refuzat să spună ce problemă de calitate a fost verificată.

Ford a mai spus că săptămâna aceasta a început să livreze către dealeri primele pickup-uri F-150 model 2024, nou proiectate, pe benzină.

Ford a spus că se așteaptă ”să intensifice livrările în următoarele săptămâni, pe măsură ce completăm verificări amănunțite de calitate a lansării pentru a ne asigura că aceste noi F-150 îndeplinesc standardele noastre înalte”.

FOTO Primele nemulțumiri de la Guvern pentru Autostrada Bucureștiului după o inspecție neanunțată CITEȘTE ȘI FOTO Primele nemulțumiri de la Guvern pentru Autostrada Bucureștiului după o inspecție neanunțată

Automotive News a relatat că sute, dacă nu mii, de camionete F-150 model 2024 alimentate cu benzină s-au adunat în loturi de depozitare din sud-estul Michigan, de când a început producția în decembrie.

Ford a declarat în septembrie că va începe să livreze noul F-150 la începutul lui 2024 și a spus vineri că este ”în plan”.

Luna trecută, Ford a declarat că va reduce producția de vehicule F-150 Lightning, deoarece cererea de vehicule electrice (EV) a fost mai mică decât se aștepta.

Ford a anunțat vineri că producția camionetei electrice continuă.

Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii CITEȘTE ȘI Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii

În ianuarie, producătorul auto a declarat că va reduce producția de la Centrul său de vehicule electrice Michigan Rouge la un singur schimb, începând cu 1 aprilie.

În octombrie, Ford a întrerupt temporar unul dintre cele trei schimburi de la fabrica de vehicule electrice.

Ford le-a spus furnizorilor, în decembrie, că intenționează să producă aproximativ 1.600 de camionete F-150 Lightning EV pe săptămână, începând din ianuarie, aproximativ jumătate din cele 3.200 pe care le planificase anterior.

Plecare suprinzătoare din SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Plecare suprinzătoare din SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk

Ford a vândut anul trecut 24.165 de camioane F-150 Lightning în SUA, în creștere cu 55% față de 2022, din aproximativ 750.000 de vânzări totale de F-150 în SUA.

Ford a declarat în august că fabrica care construiește vehiculele F-150 Lightning ar putea atinge o rată anuală de producție de 150.000 de vehicule până în octombrie.

În 2022, a spus că va dubla producția de camionete electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
cmioneta