Ford Motor a redus prețurile pentru vehiculele sale pickup electrice F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari

Ford Motor a redus prețurile pentru vehiculele sale pickup electrice F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Ford Motor a redus prețurile pentru vehiculele sale pickup electrice F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari, declarând că eforturile sale de a crește producția și de a reduce costurile pentru mineralele care intră în componența bateriilor au dat roade, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ford a spus că prețurile pentru unele dintre cele mai puțin scumpe versiuni ale Lighting ar urma să scadă cu aproape 10.000 de dolari, scrie News.ro.

Dacia Sandero a depășit Fiat 500 și Lancia Ypsilon la ele acasă CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a depășit Fiat 500 și Lancia Ypsilon la ele acasă

Prețurile pentru toate versiunile, inclusiv modelul de top Platinum, vor scădea cu cel puțin 6.000 de dolari față de nivelurile stabilite în martie.

Compania a crescut prețurile Lightning de mai multe ori de la debutul său din 2021, invocând constrângeri de aprovizionare și prețuri mult mai mari pentru mineralele utilizate în bateriile camionetelor electrice.

Ford a lucrat pentru a crește producția de camionete în ultimele luni, cu upgrade-uri din fabrică care se așteaptă să-i tripleze producția, urmând să fie puse în aplicare până în toamnă.

Fabrica din Dearborn, Michigan, care produce Lightning va fi închisă timp de câteva săptămâni, în timp ce upgrade-urile de producție sunt puse în aplicare, a declarat Ford luni.

Creșterea producției Lightning și a altor vehicule electrice Ford a fost o prioritate cheie pentru CEO-ul Jim Farley, în acest an.

Dar efortul de a crește producția nu a fost unul fără probleme. Ford a vândut doar 4.466 de Lightning în al doilea trimestru, după ce un incendiu la o camionetă tocmai terminată, produs în februarie, a determinat compania să oprească producția timp de cinci săptămâni.

SEAT va construi o fabrică de baterii în Martorell cu finanțare europeană CITEȘTE ȘI SEAT va construi o fabrică de baterii în Martorell cu finanțare europeană

La momentul debutului său în 2021, versiunea cu cel mai mic preț a Lightning - camioneta de lucru Pro - era de aproximativ 40.000 de dolari.

Acest preț a fost majorat de mai multe ori, ajungând la aproximativ 60.000 de dolari în martie;

Reducerile de prețuri anunțate luni reduc prețurile de bază la aproximativ 50.000 de dolari.

Cea mai scumpă versiune a Lightning, Platinum, cu autonomie extinsă, va porni acum de la aproximativ 92.000 de dolari, în scădere de la puțin peste 98.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
f-150 lightning