FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată

FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2022

SUV-ul Duster va beneficia de o versiune echipată cu un motor puternic, capabil să producă 170 de cai-putere, o valoare pe care mulți posesori ai acestui model nu îndrăznesc să și-o imagineze. Din păcate, mașina nu va fi disponibilă în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duster are din acest moment o motorizare 1.3 TCe de 170 CP, disponibilă pe piața din Brazilia, după ce modelul Dacia a fost lansat sub sigla Renault, în cea de-a doua sa generație. Acest motor este cel mai puternic pe care un Duster l-a primit vreodată, după demodatul deja 2.0 litri, de 150 CP, disponibil pe unele piețe, inclusiv în Rusia.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Motorul este preluat de la modelele Renault Arkana și Captur, pe care nu are însă această putere, din motive de emisii. Dat fiind faptul că în America de Sud legislația privind emisiile nu este la fel de dură ca în Europa, iar piața cere mașini tot mai performante, la prețuri accesibile, pentru Renault și modelul preluat de la Dacia a fost o oportunitate ce nu putea fi ratată. Motorul este însoțit de cutia de viteze automată CVT X-TRONIC, în șase trepte, iar mașina este disponibilă doar cu tracțiune 4x2.

FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată

EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car

Specificațiile lui Duster de 170 CP cuprind o accelerație de 9,2 secunde, de la 0 la 100 km/h și un cuplu maxim de 270 Nm. Renault Duster 1.3 TCe de 170 CP costă 24.700 de euro și are o serie de echipamente de top, similare cu cele regăsite pe Duster în Europa. Nu are prea multe opțiuni disponibile, astfel că prețul maxim urcă la circa 25.200 de euro.

FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată

Renault nu este la primul model care oferă puteri mai mari pe alte continente, acolo unde mașinile Dacia sunt vândute sub sigla francezilor. Cel mai cunoscut exemplu este Sandero RS, care s-a fabricat până anul trecut, cu motor de 2.0 litri și 145 CP. Este posibil ca o nouă generație a acestuia să beneficieze de un motor similar cu cel de pe Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
duster 170 cp
renault duster
duster tce
duster cvt