FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé
scris 16 iun 2018

Unul dintre cele mai așteptate și în același timp exclusiviste automobile ale momentului, BMW Seria 8 Coupe, a fost în sfărșit prezentat publicului, după o serie de avanpremiere și la un an după apariția conceptului.

BMW Serie 8 este un Grand Tourer, unul de mari dimensiuni care devine în acest moment vârful de gamă al constructorului bavarez. Designul său, care urmează îndeaproape liniile lui Serie 8 Concept, este relevant pentru ceea ce intenționează BMW să facă cu acest model: „o mașină de vis cu performanțe remarcabile, design plin de pasiune, lux de ultimă generație”.

Dincolo de aspectul sculptural și de silueta sportivă, Serie 8 înglobează cele mai avansate tehnologii pe care BMW le-a dezvoltat în ultimii ani, de la cele pentru asistența în materie de siguranță, la cele care asigură o dinamică de excepție pe șosea. Nu este întîmplător, de altfel, faptul că prima apariție pe șosele a modelului a fost sub forma unui model de competiție, M8 GTE, care a participat în diferite competiții de anduranță.

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

În consecință, nici de la versiunea de serie, care devine astfel cel mai luxos automobil al BMW, nu putea să lipsească un vârf de gamă M, care va avea numele complet M850i xDrive Coupe. Motorul acestuia va fi un V8, de 4.4 litri, 530 CP, 750 Nm, cu o accelerație de 3,7 secunde de la 0 la 100 km/h. Acesta va fi disponibil începând cu luna noiembrie, odată cu alternativa diesel a acestuia, 840d xDrive Coupe, 3.0 litri, cu o putere maximă de 320 CP.

Datele tehnice ale Seriei 8 arată dimensiuni mai mult decât generoase, cu 4,84 metri lungime, mai scurt cu 4 centimetri decât Maserati GranTurismo și cu 18 centimetri decât Mercedes-Benz S Class Coupe. Are  1,90 metri lățime și 1,34 metr înălțime, pe un ampatament de 2,82 metri.

Caroseria sa poate fi comandată, opțional, cu elemente din fibră de carbon în zona acoperișului, la barele prizelor de aer, capacelor oglinzilor, precum și în zona din sparte a mașinii, la spoiler și difuzorul de aer.

Carlos Ghson este posibil să nu-și termine mandatul de CEO al Renault CITEȘTE ȘI Carlos Ghson este posibil să nu-și termine mandatul de CEO al Renault

Interiorul proiectat pentru a transmite senzația de lux va dispune de scaune sport tapițate cu piele Vernasca, în echiparea standard, cu tetiere integrate în spătar, pentru o mai bună susținere. Șoferul va avea la dispoziție Live Cockpit Professional, panoul de afișaj digital de 12,3 inci, care utilizează acum o nouă generație a sistemului de operare BMW OS 7.0. Displayul central iDrive, de 10,2 inci completează suprafețele de control și comandă, împreună cu BMW Head-Up Display, care afișează pe parbriz toate informațiile esențiale. Printre trăsăturile sistemului de infotainment și control se numără faptul că poate fi updatat online, fără a fi nevoie ca șoferul să meargă în service.

Nu în ultimul rând, portbagajul lui BMW Serie 8, deși vorbim despre un coupe, are un volum acceptabil, de 420 litri, comparabil cu un hatchback compact.

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

FOTO BMW a prezentat în premieră noul Seria 8 Coupé

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
serie 8 coupe
m850