FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România

FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 oct 2023

BMW urmează să lanseze noua generație a SUV-ului X2 la Tokyo, împreună cu primul iX2 din istorie, adică primul X2 cu propulsie electrică, dar a publicat deja imagini și detalii ale noilor modele. BMW România a anunțat la rândul ei prețurile la care poate fi comandat noul model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mic SUV coupe din gama BMW a fost prezentat oficial și aduce o serie de noutăți pentru clienții acestui model. În primul rând, X2 intră în familia mașinilor electrice ale mărcii, cu versiunea iX2, care devine în acest fel cel mai accesibil automobil electric al mărcii bavareze. În al doilea rând, mașina crește în dimensiuni și se transformă într-un SUV compact standard, cu 4,55 metri lungime, mai mare cu aproape 20 de centimetri față de generația anterioară. Nu în ultimul rând, designul și caroseria în ansamblul ei aduce o schimbare majoră de stil, prin linia de tip coupe.

VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare CITEȘTE ȘI VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare

Celelalte dimensiuni ale lui X2 sunt și ele mai generoase, cu 1,84 metri lățime și 1,59 metri înălțime. De asemenea, portbagajul s-a mărit până la 560 litri, cu bancheta spate în poziție normală, și 1.470 litri cu bancheta rabatată. Aici sunt mici diferențe pentru propulsia electrică, adică pentru iX2.

FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România

Motoarele termice anunțate vor fi unul pe benzină, de 1.5 litri, în trei cilindri, de tip mild-hybrid, cu 170 CP (putere combinată), și unul diesel în patru cilindri, de 150 CP. Toate motoarele sunt însoțite de o cutie Steptronic cu șapte trepte.

BMW va oferi încă de la lansare și versiunea de performanță X2 M35i xDrive, cu un motor de 2.0 litri, care generează o putere maximă de 300 CP.

Propulsia electrică va fi disponibilă la lansare în versiunea iX2 xDrive 30, care înseamnă două motoare electrice, cu o putere totală de 230 kW (313 CP) și un cuplu de 494 Nm, care îi asigură o dinamică pe măsură (5,6 secunde de la 0 la 100 km/h), precum și o baterie de 64,8 kW, care oferă o autonomie bună, de 417 – 449 km, în funcție de regimul de rulare.

BMW va începe livrările la nivel global în martie 2024 cu modelul electric BMW iX2 xDrive30, modelul de performanță BMW X2 M35i xDrive și două motorizări termice. În vara anului viitor, vor fi introduse o nouă motorizare electrică și noi versiuni termice.

BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente CITEȘTE ȘI BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente

Au fost anunțate și prețurile pentru comenzi, inclusiv cele pentru piața internă. Cel mai ieftin BMW X2, cu motor pe benzină, va fi 43.911 euro ( sDrive20i). Vârful de gamă M35i xDrive va putea fi comandat cu 59.322 euro, în timp ce versiunea electrică iX2 xDrive30 va costa 55.513 euro.

Noile BMW X2 și BMW iX2 vor fi produse pe o singură linie de asamblare la uzina BMW Group din Regensburg, într-un sistem flexibil care poate fi adaptat în funcție de cererea pieței.

FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România

FOTO BMW a publicat primele imagini cu noua familie X2 – iX2. Prețurile pentru România

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw x2
bmw ix2
noul x2
preturi bmw x2