FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3

FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mai 2023

Cea mai recentă fotografie computerizată care înfățișează viitorul SUV Dacia Duster 3 este și cea mai apropiată de aspectul final al acestui model, așa cum reiese din descrierile de până acum ale designerilor Dacia, dar și din imaginile înregistrate de Renault pentru protejarea drepturilor de autor în cazul brevetului de desen industrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Chiar dacă noua generație Dacia Duster 3 nu a fost încă dezvăluită oficial, tot mai multe încercări de simulare pe computer au apărut în ultima perioadă, bazate în special pe designul conceptului Bigster și pe imaginile spion ale viitorului SUV ce va fi produs la Mioveni.

Cea mai nouă și cea mai realistă imagine care ilustrează designul viitorului Duster 3 preia aproape toate elementele de pe Bigster, având în același timp o lungime redusă, față de concept.

Autostrăzile A1, A2 și A3 și DN1 vor fi monitorizate cu un sistem complex de camere de supraveghere, senzori și stații meteo. Autoritățile îi vor depista cu ușurință pe cei care circulă cu viteză, nu au rovinietă sau au gabaritul depășit CITEȘTE ȘI Autostrăzile A1, A2 și A3 și DN1 vor fi monitorizate cu un sistem complex de camere de supraveghere, senzori și stații meteo. Autoritățile îi vor depista cu ușurință pe cei care circulă cu viteză, nu au rovinietă sau au gabaritul depășit

După cum se știe deja, Dacia Duster are la bază o caroserie complet nouă, cu un aspect care a putut fi văzut începând din ianuarie 2021, odată cu prezentarea oficială a conceptului Bigster. Deși aparent Bigster este „originalul” și Duster a fost perceput ca o copie, în realitate lucrurile au stat exact pe dos: designul viitorului Duster 3 a fost cel care a reprezentat sursa de inspirație pentru Bigster.

Acesta din urmă va fi, așa cum reiese din declarațiile de până acum, o versiune lungită a lui Duster, pentru a putea găzdui până la șapte persoane pe trei rânduri de scaune.

De altfel, planșele înregistrate de Renault la unul din oficiile de invenții și mărci, pentru a-și proteja desenul industrial al lui Duster, relevă asemănările izbitoare dintre Bigster și aceste planșe, singura diferență vizibilă fiind în zona portbagajului, care este mai scurt la Duster.

Chiar dacă au încercat să evite cuvinte precum „identic”, cei de la Dacia au recunoscut că asemănarea dintre ele va fi foarte mare. „Duster va avea o mulțime de elemente pe care le puteți vedea pe Bigster. Ambele mașini sunt dezvoltate în paralel, iar detaliile lor sunt complementare”, a declarat pentru Profit.ro Yohann Ory.

Și șeful Dacia, Denis Le Vot, a lăsat de înțeles că diferențele vor fi în special de dimensiuni: „Duster este clar un crossover, clar va fi o versiune 4x4, desigur, va fi „rough & tough”, va face parte din gama Dacia, asta va rămâne. Bigster, cu 4,6 metri, va fi mai mult un SUV, va fi un automobil pentru „cruising”, pentru călătorii lungi, este ceea ce caută oamenii la  crossoverele din segmentul C. Caută o mașină spațioasă, cu poziție înaltă, confort, volum și toate astea le vom oferi cu noul Bigster. Fiecare din mașini va fi diferită”.

Senatorii își cumpără 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, printr-o licitație cu un singur ofertant. Dealerul a mai vândut 20 de limuzine Parlamentului, anul trecut CITEȘTE ȘI Senatorii își cumpără 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, printr-o licitație cu un singur ofertant. Dealerul a mai vândut 20 de limuzine Parlamentului, anul trecut

În ceea ce privește detaliile tehnice ale viitorului Duster 3, singurele certitudini de până acum sunt motorul de pe Jogger, Hybrid 140, și dispariția motoarelor diesel. Reprezentanții Renault au mai u mi explicat că introducerea Euro 7 ar putea determina trecerea la capacități mai mari ale motoarelor, astfel încât să fie reduse noxele.

Dacia Duster 3 va fi dezvăluit oficial la finalul acestui an, cel mai probabil într-un eveniment online, iar startul vânzărilor va fi dat în 2024. SUV-ul va fi produs tot la Mioveni, unde este asamblată și generația actuală, tot acolo urmând să fie produs și Bigster, fratele mai mare al lui Duster.

FOTO Cum va arăta noua generație Dacia Duster 3

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster 3
noul duster
duster 4x4
duster electric