FOTO Hyundai pregătește lansarea unui nou model din familia Ioniq, cu un design spectaculos

FOTO Hyundai pregătește lansarea unui nou model din familia Ioniq, cu un design spectaculos
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2022

Viitorul model Hyundai Ioniq 6 va duce mai departe povestea începută de constructorul sud-coreean pe segmentul de vehicule electrice. După modelul de succes Ioniq 5, care a câștigat numeroase premii la nivel global, acum este anunțată lansarea unei limuzine de clasă mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hyundai Ioniq 6 va fi lansată în această lună, iar până la momentul debutului compania atrage atenția cu câteva schițe care arată liniile de design ale viitorului model.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Ioniq 6 va fi complet electric și va concura în segmentul în care Tesla Model 3 este lider absolut în acest moment, la nivel global. Compania spune că designul lui Ioniq 6 este inspirat din cel al conceptului Prophecy, care a fost prezentat în premieră la Munchen, în toamna trecută (foto).

FOTO Hyundai pregătește lansarea unui nou model din familia Ioniq, cu un design spectaculos

„Tipologia designului – electrified streamliner - cu linii simple și forma aerodinamică - reflectă angajamentul Hyundai de a răspunde atât nevoilor estetice, cât și celor funcționale ale clienților în noua eră a mobilității electrice”, explică cei de la Hyundai.

O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”. CITEȘTE ȘI O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”.

Automobilui Hyundai Ioniq 6 a fost construit pe platforma grupului, Electric Global Modular Platform, e-gmp, care este utilizată și pe modelul Ioniq 5. Aceasta are o arhitectură care are în centru bateriile, și o structură ce poate utiliza atât 400V, cât și 800V. Permite echiparea cu unul sau două motoare electrice, iar autonomia estimată pentru bateria de 77,4 kWh este de circa 500 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai ioniq 6
ioniq 5
design ioniq