FOTO Metrorex a finalizat linia către o nouă stație de metrou

scris 11 oct 2021

Linia care va asigura conexiunea cu noua stație de metrou Tudor Arghezi a fost finalizată. Durata contractului de proiectare și execuție a stației noi de pe magistrala corporatiștilor M2 Pipera – Berceni este de doi ani.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retailPrimăria Sectorului 4 a anunțat în ianuarie startul lucrărilor pe șantierul stației noi de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 Berceni – Pipera.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto

FOTO Metrorex a finalizat linia către o nouă stație de metrou


Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a semnat în decembrie 2020 contractul de finanțare privind „Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”.

Contractul vizează pe lângă o nouă stație de metrou pe Magistrala 2, la nivel suprateran între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6 km, arată newsbucuresti.ro.

Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

viewscnt
Afla mai multe despre
tudor arghezi
metrou