FOTO Primele date despre Mercedes EQS conturează premiera mondială din această lună

FOTO Primele date despre Mercedes EQS conturează premiera mondială din această lună
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 apr 2021

Mercedes Benz pregătește lansarea unui nou automobil electric din familia EQ, pe 15 aprilie. Acesta va fi, practic, versiunea electrică a celui mai elegant model din gama producătorului german. Până la premiera mondială a lui EQS, Mercedes prezintă primele informații despre sistemele acestuia de propulsie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Mercedes Benz EQS va fi lansat pe piață în luna august a acestui an, însă premiera mondială va avea loc chiar în această lună, când vom putea admira cel mai luxos automobil electric al celor de la Mercedes. Acesta va fi urmat, după cum anunță oficial compania, de o versiune SUV a acestuia, care va completa familia limuzinei.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Una dintre principalele trăsături ale viitorului EQS va fi autonomia, una care dă peste cap toate calculele făcute până acum de ceilalți producători. CU 770 km, calculați în regim WLTP, EQS va deveni autoturismul de serie cu cea mai mare capacitate a bateriei. Acest lucru va fi posibil inclusiv cu ajutorul unui coeficient aerodinamic de excepție: 0,202.

Sistemul de propulsie va oferi, în același timp și un nivel de performanță corespunzător așteptărilor clienților săi: între 245 și 385 kW (între 328 CP și 516 CP), cuplu maxim între 568 Nm și 855 Nm, viteză maximă până la 210 km/h, cu motoare electrice care acționează puntea spate și, pentru cele cu tracțiune integrală (4MATIC) și pe puntea față.

Audi - decizie importantă: intră în celebrul Raliu Dakar. Prototip electric cu range extender CITEȘTE ȘI Audi - decizie importantă: intră în celebrul Raliu Dakar. Prototip electric cu range extender

Mercedes spune că întreg sistemul de alimentare cu energie, motorul și sistemul de recuperare a energiei sunt extrem de sofisticate, inteligente și capabile să ofere experiențe uluitoare șoferului și pasagerilor acestui automobil, inclusiv din punctul de vedere al zgomotului și vibrațiilor resimțite.

Bateria cu arhitectură pe 400 V face parte, totodată, dintr-o nouă generație, spun cei de la Mercedes-Benz, având o densitate mai mare a energiei. Cu o capacitate de 107,8 kWh, cele două baterii de pe EQS au cu 26% mai multă energie decât pe EQC. Sistemul software de management al bateriei este capabil să se actualizeze „over the air”, beneficiind de actualizare pe tot parcursul vieții. Procentul de cobalt utilizat în baterie a fost redus la 10%, fiind optimizată utlizarea de nichel, cobalt și mangan într-un raport de 8/1/1. Bateria are un sistem de protecție în caz de accident care include toate componentele și cablurile de înaltă tensiune, astfel încât riscul de incendiu în cazul unui impact este minim. Capacitatea bateriei este garantată 10 ani și minim 250.000 de kilometri.

Mercedes Benz va oferi clienților EQS și cel mai inteligent sistem de navigație dezvoltat de companie vreodată, capabil să găsească cel mai rapid traseu, incluzînd încărcările, să reațcioneze dinamic în funcție de diferiți factori și să ia în calcul și schimbarea stiluluide condus al șoferului.

FOTO Primele date despre Mercedes EQS conturează premiera mondială din această lună

FOTO Primele date despre Mercedes EQS conturează premiera mondială din această lună

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
eqs
masini electrice
mercedes electric
s class electric