FOTO Renault prezintă la Paris un concept Renault 4 în versiune off-road

FOTO Renault prezintă la Paris un concept Renault 4 în versiune off-road
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 oct 2022

Salonul Auto din Paris va fi locul în care Renault va prezenta în premieră mondială un nou concept car, care are ca scop pregătirea lansării viitorului Renault 4. „O tușă modernă unui model iconic”, spune Renault despre noul showcar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Renault 5, care urmează să înlocuiască modelul Zoe în oferta de mașini electrice a constructorului francez, compania pregătește lansarea lui Renault 4, care ar trebui să ajungă pe piață în versiunea de serie abia în 2024.

Parte a planului Renaulution, viitorul Renault 4 va fi un automobil de clasă B, cel maai probabil un crossover, ceva mai spațios decât Renault 5, care va readuce în actualitate spiritul celebrului Renault 4, dar cu propulsie electrică.

RyanAir profită și preia o cursă Blue Air din România CITEȘTE ȘI RyanAir profită și preia o cursă Blue Air din România

Pentru a menține interesul publicului asupra acestui model, francezii au pregătit un concept-car ce va fi prezentat în premieră la Paris, în cadrul Mondial de l’Automobile. Mașina este descrisă ca „un tribut modern adus emblematicului Renault 4”.

Conceptul a fost creat de designerul Gilles Vidal și echipa sa, pe baza vechii caroserii, dar cu note moderne, în ceea ce este descris oficial drept „o tușă modernă unui model iconic care s-a remarcat în anii ’60, ’70 și ’80”. Primele imagini publicate de Renault dezvăluie faptul că Renault 4 va fi un SUV de clasă B, cu trăsături specifice, estetice și funcționale. O gardă la sol ridicată și elemente de protecție ale caroseriei sunt câteva din detaliile ce pot fi observate la prototipul Renault 4.

Dacia Sandero și Duster au detronat legendarul Logan, pe piața din România. Tesla Model 3 a intrat, în premieră, în Top 10 al vânzărilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero și Duster au detronat legendarul Logan, pe piața din România. Tesla Model 3 a intrat, în premieră, în Top 10 al vânzărilor

Tot la Paris, în cadrul salonului, Renault va mai prezenta noul Kangoo E-Tech, conceptul Renault 5 care a debutat deja în cadrul unui alt eveniment, precum și un concept Alpine. De asemenea, Dacia va debuta în fața publicului cu noua identitate de brand, lângă care va fi prezentat și conceptul Manifesto.

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a pus un accent deosebit, în cadrul planului său de relansare a companiei, pe istoria mărcii și pe emoția modelelor celebre de-a lungul timpului, care vor fi recreate și relansate sub forma unor modele noi, electrice. Luca de Meo are deja experiența de succes de la Fiat, unde a reușit să lanseze versiunea modernă a celebrului Fiat 500, care astăzi are propria versiune electrică. Noile Renault 5 și Renault 4 vor face parte din avalanșa de lansări pregătită de marca franceză pentru 2024, an în care va fi lansată și o versiune de performanță, sub brandul Alpine, dar și un nou model Dacia, complet electric. Toate acestea vor fi bazate pe noua platformă electrică dezvoltată de Alianța Renault Nissan Mitsubishi, CMF-BEV.

FOTO Renault prezintă la Paris un concept Renault 4 în versiune off-road

viewscnt
Afla mai multe despre
renault 4
renault 5