FOTO Șeful Bentley a demisionat

FOTO Șeful Bentley a demisionat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 mar 2024

Adrian Hallmark, CEO al Bentley în ultimii șase ani, a fost anunțat de Aston Martin pentru funcția de CEO, începând din luna octombrie, cel mai probabil ca urmare a unui clauze contractuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adrian Hallmark, unul dintre cei mai apreciați manageri ai industriei auto europene, în vârstă de 61 de ani, va conduce începând cu 1 octombrie marca de lux Aston Martin, conform unui anunț oficial al companiei. Hallmark a condus în ultimii șase ani brandul de lux Bentley, iar anterior a avut poziții de top management la Porsche și Volkswgen. Actualul CEO al Aston Martin, Amedeo Felisa, a demisionat și va mai conduce compania până la 1 octombrie, într-o perioadă în care este programată lansarea celui de-al treilea model al mărcii, din noua generație de modele, după DB12 și Vantage.

FOTO Start pentru lărgirea la 4 benzi a DN1A, spre Chitila-Mogoșoaia CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru lărgirea la 4 benzi a DN1A, spre Chitila-Mogoșoaia

Bentley a anunțat în aceeași zi faptul că CEO-ul mărcii va părăsi compania cu efect imediat. Asta înseamnă că Hallmark are în contractul său o clauză de neconcurență pentru șase luni de la data rezilierii contractului.

Principalul acționar al Aston Martin, miliardarul Lawrence Stroll, a explicat că înțelegerea cu Felisa a fost una limitată. „Când Amedeo a fost numit CEO, am vorbit despre faptul că va conduce o nouă fază de creștere și dezvoltare. Doi ani mai târziu, ne-am îndeplinit această promisiune, pe măsură ce ne apropiem de finalizarea noului nostru portofoliu palpitant de produse și ne apropiem de viziunea noastră de a deveni cel mai dezirabil brand britanic de performanță ultra-lux din lume”, a spus Stroll. „Sunt mulțumit că Amedeo va rămâne în funcție până când Adrian se va alătura și va continua să supravegheze lansarea viitoarelor noastre produse, cu gama noastră uimitoare de mașini sport”.

Amedeo Felisa, directorul executiv în funcție al Aston Martin, nu a oferit explicații despre plecarea sa: „A fost un mare privilegiu să fiu Chief Executive Officer al Aston Martin, conducând brandul nostru emblematic în această eră interesantă. Sunt incredibil de mândru de progresele înregistrate în ultimii doi ani, care au aliniat Aston Martin pentru o direcție pozitivă pentru viitor. Cred că acum este momentul potrivit pentru a permite companiei să treacă la o nouă conducere”.

Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor

Compania a precizată că va face public acordul privind rezilierea contractului cu Felisa, în timp ce despre angajamentele financiare cu Hallmark spune că „vor fi în concordanță cu Politica de remunerare a Aston Martin, așa cum a fost aprobată de acționari la AGA din mai 2022”.

„Transformarea lui Aston Martin este unul dintre cele mai interesante proiecte din industria auto ultra-lux. Aștept cu nerăbdare să continui marele impuls al companiei și să-mi folosesc experiența și pasiunea pentru a dezlănțui în continuare potențialul acestui brand emblematic și a-l duce la un succes și mai mare”, a transmis și Adrian Hallmark, odată cu anunțul demisiei de la Bentley.

FOTO Șeful Bentley a demisionat

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian hallmark
aston martin
bentley