Free Now - fuziune cu aplicația franceză Kapten

Free Now - fuziune cu aplicația franceză Kapten
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2020

Compania Free Now, anterior mytaxi, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate deținută de Daimler și BMW, care include și aplicația clevertaxi.ro, a fzionat cu aplicația franceză Kapten, controlată tot de Daimler și lansată pe piață în 2012.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Integrarea Kapten duce la schimbări în echipa de management a grupului Free Now. Kapten și Free Now Services sunt absorbite de către Free Now Group, astfel că Eckart Diepenhorst, care a condus Free Now Service în Europa, va prelua rolurile de Chief People și Communications Officer la nivelul întregului business Free Now Sébastien Oebel, fostul CEO Kapten, va prelua rolul de COO și va conduce operațiunile de ride hailing ale grupului în toată Europa. „Ride hailing-ul este un domeniu cu foarte mult potențial. Sunt nerăbdător să pot continua să dezvolt succesul Kapten în Franța și viziunea Free Now de a aduce mobilitatea la îndemâna tuturor”, a spus Sébastien Oebel. Marc Berg va continua să conducă afacerea din poziția de CEO.

Măsură avizată în primă etapă: Taximetriștii vor primi autorizație și pentru un alt tip de autovehicule, după modelul Uber, Bolt, Yango CITEȘTE ȘI Măsură avizată în primă etapă: Taximetriștii vor primi autorizație și pentru un alt tip de autovehicule, după modelul Uber, Bolt, Yango

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, Free Now este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa.

Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene.

Kapten a fost fondată în Franța, în 2012, fiind ulterior achiziționată de producătorii germani Daimler și BMW. În prezent, operează în Marea Britanie, Franța, Portugalia și Elveția și 15 orașe europene, cu circa 10 milioane de utilizatori.

Clever Tech, compania care deține aplicația clevertaxi.ro, a fost preluată integral de Daimler în aprilie 2017, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Clever Tech a fost preluată integral prin Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH, parte din grupul german Daimler, proprietarul Mercedes Benz.

Construcția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni intră în linie dreaptă. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare a proiectului în valoare de 50 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Construcția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni intră în linie dreaptă. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare a proiectului în valoare de 50 de milioane de euro

Prin această tranzacție, anunțată în premieră de Profit.ro, România a devenit astfel a 11-a țară europeană în care mytaxi funcționează, numărul șoferilor înregistrați urcând astfel la 120.000, cu peste 7 milioane de clienți.

Până la acest moment, conform calculelor Profit.ro, grupul german Daimler a investit peste 15 milioane de euro în business-ul Clever Taxi.

În noiembrie anul trecut, aplicația s-a rebranduit în Free Now.

Aplicația Clever Taxi a fost lansată în octombrie 2012, este disponibilă în prezent în 20 orașe din țară și permite comandarea direct de pe smartphone, în doar câteva secunde, a celui mai apropiat taxi, utilizatorul aplicației având posibilitatea de a alege tariful și compania de taxi preferată.

Anterior tranzacției mytaxi.net, acționarii Clever Tech erau Bestjobs Recrutare – 34,11%, Alexandru Dumitru – 29,89%, Mihai Cosmin Rotaru – 29,89% și Andrei Pitiș – 6,11%.

Piața serviciilor de taximetrie depășește un miliard de euro și are un potențial de creștere semnificativ în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
clever tech
clever taxi
daimler
capitalizare