General Motors promite mașini electrice profitabile, cu autonomie de 640 kilometri

General Motors promite mașini electrice profitabile, cu autonomie de 640 kilometri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mar 2020

General Motors și-a propus să cheltuiască 20 de miliarde de dolari pe programele de dezvoltare a mașinilor electrice și a celor autonome, în următorii cinci ani, și susține că prețurile bateriilor vor coborî sub nivelul considerat optim pentru a fi competitive cu actualele vehicule cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

General Motors va produce baterii cu un preț de sub 100 de dolari pe kWh, ceea ce va aduce o reducere importantă de preț mașinilor, iar autonomia promisă urcă la 400 de mile, adică 640 kilometri, similar cu un vehicul pe benzină/diesel.

„Mii de oameni de știință de la GM, ingineri și designeri muncesc pentru a executa o reinventare istorică a companiei”, a spus Mark Reus, președintele GM, în conferința de prezentare a planurilor companiei, care nu cu mult timp în urmă era numărul 1 global.

Primul automobil care va folosi noua tehnologie de baterii, produsă de GM, ar trebui să fie lansat în 2021, sub numele de GMC Hummer EV, au anunțat cei de la General Motors. Ei au mai spus că următoarele vehicule electrice vor fi SUV-ul Hummer, un SUV Chevrolet, un SUV Buick și un crossover al aceleași mărci, precum și trei modele Cadillac.

„Echipa noastră a acceptat provocarea de a transforma dezvoltarea produselor GM și de a poziționa compania noastră pentru un viitor electric”, a spus Mary Bara, CEO GM. „Ceea ce am făcut este să construim o strategie multibrand, multisegment, cu economii la scară care rivalizează cu afacerea cu camionete, dar cu o complexitate mult mai redusă și chiar mai multă flexibilitate.”

General Motors spune că prima sa generație de autovehicule complet electrice va fi profitabilă și poate fi scalată pentru a satisface cererea clienților chiar dacă vânzările vor depăși semnificativ previziunile. Constructorul anticipează vânzări anuale de vehicule electrice de 1 milion de unități în America de Nord și China, până în 2025.

FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion CITEȘTE ȘI FOTO Sigla BMW, schimbată radical după mai bine de 100 de ani. Adevărul despre mitul elicei de avion

Practic, toate sistemele importante ale vehiculelor electrice ale GM vor fi dezvoltate in-house, dat fiind faptul că și motoarele vor fi concepute de companie. GM a conturat 19 configurații de baterii - grup motopropulsor, pentru a demara cu familia de electrice, o diferență uluitoare față de cele 550 de configurații ale gamei cu motoare cu combustie.

Bateriile proprii, Ultium, au capacități mai mari cu 60% față de vechile baterii, care sunt utilizate de GM pe modelul electric Bolt. Acestea vor fi fabricate într-un joint-venture cu unul dintre cei mai mari producători de baterii, LG Chem, într-o uzină în Ohio. Tehnologia ar putea fi oferită sub licență și altor constructori. Fabrica va avea o capacitate anuală de peste 30 GWh, una dintre cele mai mari din lume, cu potențial de extindere.

General Motors și-a propus să convertească uzina din Detroit, Hamtramck, care se afla pe lista facilităților care se închid. Aici urmează să fie amplasat un hub de producție de vehicule electrice, în urma unei investiții de 3 miliarde de dolari. GM și-a propus să lanseze 20 de modele electrice în următorii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
gm masini electrice
autonomie masini
cost baterii auto