General Motors se întoarce în Europa, dar nu cu mașini

General Motors se întoarce în Europa, dar nu cu mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 feb 2019

General Motors se întoarce în Europa, dar nu ca producător de autovehicule, ci cu biciclete electrice. Noul brand lansat, Ariv, va vinde în primele țări din Europa vestică două modele de biciclete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

General Motors a anunțat primele modele de biciclete electrice pe care intenționează să le vândă în Europa, în țări precum Germania, Belgia sau Olanda, unde piața de vehicule cu două roți este foarte dezvoltată. Anunțat în urmă cu câteva luni, planul de intrare pe segmentul bicicletelor include lansarea brandului Ariv, în cadrul căruia vor fi vândute, începând din acest an, două modele de biciclete electrice, una compactă și una pliabilă.

Prețul anunțat va fi de 2.800 euro și, respectiv, 3.400 de euro, pe piețele din Belgia și Olanda, și cu 50 de euro mai ieftine în Germania.

Cele două biciclete, Merge și Meld, sunt echipate cu o baterie electrică care asigură o autonomie de 64 km, cu un timp maxim de încărcare completă de circa 3 ore și jumătate. Printre echipamentele celor două se numără luminile LED, dar și o conexiune bluetooth care, prin intermediul unei aplicații, poate oferi informații despre distanțele parcurse, viteză, nivelul de energie din baterie. Un port USB va fi disponibil pentru încărcarea telefonului, dar și un sistem de atașare Quad-Lock.

Rezultate financiare Renault: venituri și profit în scădere, vânzări în creștere. Proprietarul Dacia are previziuni negative pentru acest an CITEȘTE ȘI Rezultate financiare Renault: venituri și profit în scădere, vânzări în creștere. Proprietarul Dacia are previziuni negative pentru acest an

În SUA, General Motors a investit 200 de milioane de dolari în achiziția unei companii de scutere electrice.

GM s-a retras de pe piața europeană de automobile în 2017, când a vândut mărcile Opel și Vauxhall grupului PSA. Anterior, marca Chevrolet își închisese toate operațiunile europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
general motors
biciclete
biciclete electrice
scuter electric
quad lock