Google Maps va începe să direcționeze șoferii pe rute ”prietenoase cu mediul”

Google Maps va începe să direcționeze șoferii pe rute ”prietenoase cu mediul”
scris 30 mar 2021

Aplicația Maps a Google va începe să direcționeze șoferii pe rute despre care se estimează că ar genera cel mai redus nivel de emisii de carbon, în funcție de trafic, relief și alți factori, a anunțat compania, informează Reuters.

Google, deținut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a declarat că această caracteristică va fi lansată spre finalul acestui an în Statele Unite și ulterior va deveni disponibilă și în alte țări, în cadrul angajamentului său de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin intermediul serviciilor sale, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Cu excepția situației în care utilizatorii renunță la această opțiune, ruta implicită va fi una ”prietenoasă cu mediul”, în cazul în care parcurgerea variantelor comparabile necesită aproximativ la fel de mult timp, a indicat Google. Atunci când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opțiuni și le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

”Ceea ce vedem este pentru aproximativ jumătate dintre rute, suntem capabili să găsim o opțiune mai prietenoasă cu mediul, cu un compromis de timp minim sau inexistent”, a declarat luni presei Russell Dicker, director de produs la Google.

Google a precizat că estimările relative privind emisiile provin de la teste efectuate pe diferite tipuri de vehicule și de drumuri, pe baza informațiilor de la Laboratorul Național pentru Energie Regenerabilă (NREL), un institut guvernamental din Statele Unite. Datele legate de înclinarea căilor rutiere provin de la mașinile sale Street View și de la imagini aeriene și din satelit.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Efectul potențial asupra emisiilor în urma utilizării acestei funcții este neclar, notează Reuters. Însă, în urma unui studiu efectuat anul trecut la Universitatea de Stat din California pe 20 de persoane, cercetătorii au constatat că participanții au fost mai înclinați să ia în considerare emisiile de carbon în selectarea traseului după testarea unei aplicații care afișa astfel de estimări.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Anunțul Google vizează și alte schimbări asociate mediului. Începând din iunie, șoferii vor fi avertizați când intenționează să călătorească prin zone cu nivel scăzut de emisii unde circulația unor vehicule este restricționată în Germania, Franța, Olanda, Spania și Marea Britanie.

În lunile următoare, utilizatorii aplicației Maps vor putea compara deplasarea cu mașina, bicicleta, transportul public și alte opțiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să fie necesară comutarea între diferite secțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
google maps
soferi