Guvern: Valoarea punctului de amendă va fi înghețată și pentru anul viitor

Guvern: Valoarea punctului de amendă va fi înghețată și pentru anul viitor
scris 18 dec 2019

Valoarea fixă a punctului-amendă pentru amenzile contravenționale va fi menținută, în cursul anului 2020, la cuantumul din prezent, respectiv 145 lei.

Măsura a fost decisă de Guvern, miercuri, într-un proiect de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, pe care își va angaja răspunderea în Parlament și care are drept scop principal modificarea OUG nr. 114/2018.

Punctul de amendă este calculat în raport cu salariul minim pe economie, iar cum de la 1 ianuarie cuantumul celui din urmă va crește, Executivul evită astfel majorarea amenzilor.

Atenție: Polițiștii vor putea dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuar sau pe orice alte spații CITEȘTE ȘI Atenție: Polițiștii vor putea dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuar sau pe orice alte spații

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat anterior că trebuie schimbat acest sistem.

”Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă", a arătat premierul

În decembrie 2017, amenzile pentru șoferi, corelate cu salariul minim pe economie, au fost înghețate de Guvern, pentru a evita creșterea acestora, măsură menținută până astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
punct de amenda
ludovic orban