Guvernul aprobă modernizarea liniei de metrou "a corporatiștilor"

Guvernul aprobă modernizarea liniei de metrou "a corporatiștilor"
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Executivul a aprobat indicatorii tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții „Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2: Berceni – Pipera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„Prin realizarea acestui obiectiv se va asigura dezvoltarea unui sistem de transport urban durabil în orașul București prin îmbunătățirea serviciului de transport cu metroul de-a lungul Magistralei 2 de metrou, cea mai aglomerată magistrală a rețelei Metrorex”, a transmis Ministerul Transporturilor în cadrul unui comunicat de presă remis joi.

Guvernul a crescut salariile angajaților din Ministerul Apărării în plină criză a deficitului bugetar. Impact de 1,1 miliarde de lei în acest an CITEȘTE ȘI Guvernul a crescut salariile angajaților din Ministerul Apărării în plină criză a deficitului bugetar. Impact de 1,1 miliarde de lei în acest an

La finalizarea obiectivului va crește frecvența de operare, se va reduce durata de deplasare cu metroul, va crește gradul de confort al pasagerilor și vor fi diminuate cheltuielile de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou, scrie Adevărul.

„Prin hotărârea adoptată s-a stabilit că valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de peste 986 milioane lei. Investiția vizează un traseu în lungime de 18,68 km, cale dublă”, mai transmite sursa citată.

Totodată, vor fi realizate următoarele:

• Modernizare instalații sanitare/PSI: 16,5 km, cale dublă

• Modernizare instalații electrice:18,68 km, cale dublă

Durata de execuție a investiției este de 48 de luni.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (FEN), alocate prin Programul Transport aferent cadrului financiar 2021-2027, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, mai transmite instituția.

Magistrala 2 de metrou a fost dată în folosință pe etape, în prima etapă tronsonul Berceni – Piața Unirii 2 (ambele fire) dată în folosință în ianuarie 1986, iar al doilea tronson Piața Unirii 2 – Pipera (ambele fire) dată în folosință în octombrie 1987.

Lungimea Magistralei 2 este de 18,68 km, cale dublă, având în componență 14 stații și 4 tronsoane, astfel:

• Tronsonul I, stațiile: Berceni, Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei și Piața Sudului;

•Tronsonul II, stațiile: Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluției, Tineretului și Piața Unirii 2;

• Tronsonul III, stațiile: Universității, Piața Romană și Piața Victoriei 1;

• Tronsonul IV, stațiile: Aviatorilor, Aurel Vlaicu și Pipera (inclusiv rebrusment), cu mențiunea că secțiunea Berceni – Tudor Arghezi (extensia Magistralei M2) nu face parte din acest proiect, fiind pusă în funcție în anul 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
magistrala 2