Hyundai transformă numele IONIQ în marcă de vehicule electrice și anunță primele trei modele

Hyundai transformă numele IONIQ în marcă de vehicule electrice și anunță primele trei modele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 aug 2020

Hyundai Motor a anunțat că numele Ioniq, acordat modelului electric pe care compania îl vinde în acest moment, va fi transformat în subbrand și preluat de întreaga gamă de vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Hyundai a decis să utilizeze popularitatea denumirii Ioniq, pe care astăzi o folosește pentru unul din modelele sale electrice, la întreaga gamă de vehicule electrificate, pe care le va lansa în următoarea perioadă. „Sub marca Ioniq, Hyundai va oferi clienților experiențe EV centrate pe soluții de lifestyle conectat în linie cu viziunea Hyundai - Progres pentru umanitate”, transmite Hyundai.

Potrivit anunțului oficial, vor fi construite trei modele distincte, care vor beneficia de capabilitățile recunoscute ale mărcii: încărcare ultra-rapidă, spațiu interior și putere bazată pe baterii.

„Marca IONIQ va schimba paradigma experienței EV a clienților”, a declarat Wonhong Cho, vicepreședinte și șef al marketingului Hyundai.

Modelele anunțate se vor numi Ioniq 5, 6 și 7, toate modelele pe care le va lansa ulterior urmând să poarte același sistem de denumiri, cu precizarea că numerele pare vor fi atribuite sedanurilor, iar numerele impare SUV-urilor.

Mitsubishi oprește livrările lui Outlander, ASX și Eclipse Cross, în Europa, de luna viitoare CITEȘTE ȘI Mitsubishi oprește livrările lui Outlander, ASX și Eclipse Cross, în Europa, de luna viitoare

Primul model va fi IONIQ 5, un crossovere de clasă medie, care va fi lansat în 2021. El va avea la bază conceptul 45, pe care Hyundai l-a prezentat la Frankfurt în 2019. În 2022, va fi introduse IONIQ 6, un sedan, bazat pe conceptul Prophecy, prezentat în acest an, apoi va urma IONIQ 7, un SUV de clasă mare, în 2024.

Toate modelele IONIQ vor fi dezvoltate pe platforma modulară E-GMP.

Hyundai a lansat Strategia 2025, în cadrul căreia grupul Hyundai (din care fac parte și mărcile Kia și Genesis, își propune să vândă 1 milion de vehicule cu baterie și să urce la 10% cota de piață pe segmentul de vehicule electrice, unde vrea să devină lider de piață. Marca Hyundai vrea să devină al treilea producător de vehicule electrificate, până în 2025.

Hyundai este unul din pionierii segmentului de vehicule electrice, inclusiv al celui de vehicule echipate cu motoare fuel cell (FCEV).

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
ioniq
vehicule electrice
ioniq 5