Industria germană avertizează că pericolul tarifelor americane pentru automobilele europene nu a dispărut complet

Industria germană avertizează că pericolul tarifelor americane pentru automobilele europene nu a dispărut complet
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2018

O importantă organizație industrială germană a salutat cu precauție soluțiile propuse de președintele american Donald Trump și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru evitarea unui război comercial, și a avertizat că pericolul tarifelor americane pentru autobilele europene nu a fost eliminat complet, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După o întâlnire care a avut loc miercuri, Trump și Juncker au convenit organizarea de ample discuții comerciale pentru reducerea tarifelor, subvențiilor și a barierelor netarifare, iar Trump a părut că dă înapoi în privința impunerii unor tarife de 25% pentru importurile de automobile și componente, scrie News.ro.

Germania, țara de origine a grupurilor Volkswagen și Daimler, ar fi afectată puternic de tarifele pentru automobile, iar industria auto a avertizat că astfel de măsuri ar majora costurile vehiculelor cu 83 de miliarde de dolari și ar duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă.

Ford va investi 4 miliarde de dolari în vehicule autonome CITEȘTE ȘI Ford va investi 4 miliarde de dolari în vehicule autonome

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a salutat acordul ca o deblocare a situației, afirmând că măsurile convenite de Trump și Juncker ar putea ajuta la evitarea unui război comercial și la salvarea a milioane de locuri de muncă.

Eric Schweitzer, președintele Camerei Germane pentru Comerț și Industrie, a spus că depinde de Statele Unite să reconstruiască baza de încredere în relațiile cu Europa și să elimine tarifele.

”Soluțiile propuse merg în direcția bună, dar rămâne o doză mare de scepticism”, a afirmat Schweitzer, într-un comunicat.

Acesta a mai spus că întâlnirea a arătat cel puțin că Uniunea Europeană nu se va lăsa divizată.

”Doar uniți, ca europeni, avem un potențial economic și politic suficient pentru a ne reprezenta în mod eficient interesele”, a arătat Schweitzer.

Șeful camerei de comerț a avertizat că în lipsa unor răspunsuri europene puternice există pericolul ca doar Europa să ofere concesii, iar ca răspuns să primească noi solicitări nerezonabile din partea SUA, el cerând un acord cuprinzător care să respecte recomandările Organizației Mondiale a Comerțului.

Schweitzer a spus că firmele germane întâmpină și alte bariere, netarifare, pentru afacerile din Statele Unite, de exemplu la obținerea de contracte din partea guvernului, sau din cauza reglementărilor diferite din statele americane.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife
automobile