Italia demarează propriul Program Rabla. Mașinile Dacia vor avea prețuri incredibile: 4.500 euro un Sandero și 9.000 euro un Duster

Italia demarează propriul Program Rabla. Mașinile Dacia vor avea prețuri incredibile: 4.500 euro un Sandero și 9.000 euro un Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 iul 2020

Italia a reușit să finalizeze programul de subvenționare a achiziției de automobile, pentru a reporni piața auto. Parlamentul a aprobat pachetul de măsuri propus de Guvern, astfel că, pe lângă automobile electrice și hibride, italienii ar putea cumpăra cu preț subvenționat și mașini diesel și pe benzină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Federeauto, asociația dealerilor de automobile din România, au anunțat că propunerile constructorilor, însușite de guvern, au fost aprobate de Parlament, cu modificarea esențială care prevede că și mașinile cu motoare cu combustie vor putea primi subvenții.

„Extinderea bonusului la vehiculele neelectrice - una dintre propunerile susținute de Federauto în toate locațiile instituționale - este o primă gură de oxigen pentru sectorul auto”, a declarat Adolfo De Stefani Cosentino, președintele Federauto. El a amintit de faptul că Franța a demarat un program similar în valoare de 8 miliarde de euro, care produce deja efecte, Franța fiind prima țară care înregistrează o creștere a pieței auto, în iunie.

„Suntem fericiți că Parlamentul și Guvernul au dorit să ne asculte începând să vorbească serios despre criza profundă care afectează sectorul. Și va fi, de asemenea, necesar să aruncăm o privire atentă la sectorul vehiculelor comerciale ușoare și grele, care momentan nu sunt incluse în mecanismul de stimulare și ale căror vânzări sunt acum în joc din cauza crizei ", a mai spus Cosentino.

Pachetul de măsuri prevede o subvenție de 3.500 de euro pentru mașinile cu preț de sub 40.000 de euro, dacă trimit la casat o mașină mai veche de 10 ani. Planul se adaugă actualelor bonusuri pentru vehicule electrice, introdus de guvern de mai mulți ani.

Proiectul prevede ca perioada de stimulare să fie valabilă în perioada august - decembrie, iar subvenția va fi susținută, pe jumătate, de dealeri.

Piața auto din România a continuat să crească și în iunie, față de lunile anterioare. În premieră, un automobil electric în top 20 al celor mai vândute mașini CITEȘTE ȘI Piața auto din România a continuat să crească și în iunie, față de lunile anterioare. În premieră, un automobil electric în top 20 al celor mai vândute mașini

Italia nu are o piață de automobile electrice și hibrid foarte dezvoltată, astfel că reprezentanții constructorilor și dealerilor au făcut presiuni pentru extinderea acestor subvenții la mașinile cu combustie.

Dacia va beneficia de asemenea de noile subvenții acordate de guvernul italian, prețurile reduse cu 3.500 de euro fiind o ocazie excelentă pentru italieni să-și cumpere mașini noi, la prețuri de mașini rulate. Un Sandero va putea fi cumpărat cu un preț incredibil de aproximativ 4.500 de euro, iar un Duster, cu mai puțin de 9.000 de euro.

Piața italiană de automobile nu a reușit în iunie să scape de scădere, așa cum a făcut-o cea din Franța, astfel că vânzările de autoturisme au fost mai mici cu 23 de procente față de anul trecut. Dacia a înregistrat un declin puțin mai mare decât media pieței, dar a reușit să se poziționeze cu cele două modele populare, Sandero și Duster, în top 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
program rabla europa
program rabla italia
dacia preturi italia
sandero italia
duster