Italia va vota împotriva planului UE de a interzice vânzarea de automobile noi echipate cu motoare termice

Italia va vota împotriva planului UE de a interzice vânzarea de automobile noi echipate cu motoare termice
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Italia intenționează să voteze împotriva planurilor europene de a interzice în 12 ani vânzarea mașinilor noi alimentate cu benzină și motorină, a anunțat ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentul European a aprobat, luna aceasta, printr-un vot final, un proiect de regulament care pune punct vânzării de automobile noi echipate cu motoare termice începând din 2035, ca parte a pachetului "Pregătiți pentru 55".

FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România CITEȘTE ȘI FOTO Noi drumuri de mare viteză lansate în România

Noua legislație stabilește calea de urmat pentru a reduce la zero emisiile de dioxid de carbon pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi până în 2035. Este vorba de un obiectiv aplicabil întregului parc de vehicule de la nivelul Uniunii ce presupune reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 produse de autoturismele și camionetele noi, comparativ cu 2021. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 au fost fixate la 55% pentru autoturisme și 50% pentru camionete, scrie Agerpres.

"La reuniunea de la Bruxelles a ambasadorilor statelor membre UE, Italia își va exprima poziția împotriva reglementării propuse de UE de a interzice producția și vânzarea de mașini și camionete cu motoare cu combustie internă, până în 2035", a declarat ministrul Energiei.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Roma anunța că vrea să se alieze cu Franța și Germania pentru a influența și a încetini ritmul implementării legislației UE în privința emisiilor vehiculelor și camioanelor.

"Italia crede că alegerea mașinilor electrice nu ar trebui să fie singurul mod pentru a ajunge la emisii zero în faza de tranziție", a adăugat Pichetto Fratin.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
italia