Jaguar investește 25 milioane dolari în compania americană Lyft, cu care va dezvolta tehnologii pentru mașini autonome

Jaguar investește 25 milioane dolari în compania americană Lyft, cu care va dezvolta tehnologii pentru mașini autonome
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 iun 2017

Jaguar Land Rover, cel mai mare producător auto din Marea Britanie, a anunțat că divizia sa InMotion Ventures a investit 25 milioane de dolari în compania americană de ride-sharing Lyft, fonduri ce vor fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea și testarea de tehnologii pentru mașinile autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Investiția va sprijini planurile de expansiune ale companiei americane și va oferi InMotion oportunitatea de a-și dezvolta serviciile din domeniile conectivității și condusului autonomon.

Britanicii vor furniza Lyft, start-up ce concurează cu Uber pe piața americană, o flotă nespecificată de automobile Jaguar și Land Rover.

Comisia Europeană investighează dacă un ajutor de stat acordat Jaguar Land Rover de Slovacia respectă legislația UE CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează dacă un ajutor de stat acordat Jaguar Land Rover de Slovacia respectă legislația UE

Lansată în 2012, compania de servicii de transport Lyft a strâns până în prezent peste 2,6 miliarde dolari de la investitori precum General Motors (GM), Alibaba, Ichan Enterprises și Janus Capital. După cea mai recent rundă de finanțare, încheiată în luna aprilie, Lyft  a obținut o evaluare de 7,5 miliarde dolari.

GM a anunțat că va începe anul acesta să testeze împreună cu Lyft o flotă de taxiuri electrice fără șofer. Producătorul auto american are o participație de 10% la Lyft, achiziționată în urma unei investiții de 500 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
inmotion ventures
lyft
investitie
masini autonome