Le Pen cere repatrierea producției companiilor auto franceze, inclusiv Renault, după modelul Trump

Le Pen cere repatrierea producției companiilor auto franceze, inclusiv Renault, după modelul Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2017

Candidata de extremă-dreapta la președinția Franței, Marine Le Pen, a declarat marți că va încerca să repatrieze producția companiilor auto franceze, inclusiv a Renault, așa cum speră să facă și președintele-ales american Donald Trump în SUA, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a amenințat că va impune taxe vamale pentru mașinile produse în străinătate, deoarece această practică îi costă locuri de muncă pe americani. El a salutat decizia Ford de săptămâna trecută de a anula planurile de construcție a unei fabrici în Mexic, precum și confirmarea planurilor Fiat Chrysler Automobiles de a crea încă 2.000 de locuri de muncă în fabricile din SUA.

Întrebată dacă ar vrea ca același lucru să se întâmple în cazul companiilor franceze Renault și PSA Peugeot Citroen, lidera Frontului Național a răspuns: “El (Trump – n.r.) implementează măsuri pe care eu le cer de ani de zile”, scrie News.ro.

Ea a descris această politică drept “patriotism economic (și – n.r.) protecționism inteligent”.

“Nu mă deranjează să le explic companiilor franceze că nu pot scăpa de taxele pe care ar trebui să le plătească în Franța, că nu pot merge în străinătate fără să sufere consecințe (…). A fost făcută o alegere, o alegere de patriotism”, a atras ea atenția.

Gigantul american de curierat UPS, cu operațiuni și în România, se extinde în Europa CITEȘTE ȘI Gigantul american de curierat UPS, cu operațiuni și în România, se extinde în Europa

Atât Renault, cât și Peugeot au fabrici importante în Spania și în Europa de Est, inclusiv în România.

Și alți candidați la alegerile prezidențiale din prmăvară au salutat atitudinea lui Trump față de Ford, inclusiv socialistul Arnaud Montebourg și candidatul independent de stânga Jean-Luc Melenchon.

Protecționismul și agenda antiglobalizare a lui Le Pen au ajutat-o să obțină susținere importantă în campanie. Majoritatea sondajelor de opinie o creditează cu intrarea în al doilea tur de scrutin, alături de conservatorul Francois Fillon, care ar urma, însă, să o învingă.

Politica industrială este una dintre diferențele cheie dintre cei doi. Fillon are un program liberal, ce are ca scop reducerea implicării statului în mediul de afaceri.

Pe 1 decembrie, el a pledat pentru vânzarea acțiunilor statului în companiile importante, spunând că pachetul de aproape 20% dintre acțiuni pe care îl are Guvernul la Renault nu are nici un sens și nu poate duce la evitarea construcției de fabrici în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
marine le pen
renault
trump