LEGE De azi, amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate

LEGE De azi, amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2022

Cuantumul amenzilor contravenționale pentru lipsa rovinietei valabile în cazul transportatorilor crește de astăzi cu 10%. Noua lege introduce și în cazul autoturismelor o amendă minimă de 275 lei și una maximă de 550 lei, pentru lipsa rovinietei valabile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, cuantumul amenzii contravenționale pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone va fi de minimum 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei.

Ce surprize pregătește divizia M, de performanță, a BMW: propulsia cu patru motoare CITEȘTE ȘI Ce surprize pregătește divizia M, de performanță, a BMW: propulsia cu patru motoare

De asemenea, cuantumul amenzii contravenționale pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone și mai mică decât 12,0 tone va fi de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei.

Pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv), este de minim 3.550 de lei și de maximum 7.100 de lei, iar pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv), va fi de minimum 5.950 de lei și de maximum 11.900 de lei.

Cuantumul amenzilor pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) va fi de minimum 1.550 de lei și de maximum 3.100 de lei, iar pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), amenda va fi de minimum 2.750 de lei și de maximum 5.500 de lei.

TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore CITEȘTE ȘI TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore

LEGE De azi, amenzile pentru lipsa rovinietei valabile - majorate

Guvernul propusese valori duble, dar parlamentarii le-au înjumătățit, atrăgând atenția că ar fi fost foarte mari.

”Prin comparație, Ungaria practică amenzi de aproximativ 500€, Cehia si Slovacia de aproximativ 100€, iar Austria de aproximativ 250€. Acesta este motivul pentru care propunem mărirea cu 10% a cuantumului amenzilor contravenționale aplicabile utilizatorilor înregistrați fără rovinietă valabilă”, au explicat aleșii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
amenda
mari
majorare
rovinieta
transportatori
vigoare