Licitația Primăriei Capitalei pentru 100 de autobuze electrice a fost anulată a doua oară

Licitația Primăriei Capitalei pentru 100 de autobuze electrice a fost anulată a doua oară
scris 24 iul 2020

Primăria Municipiului București (PMB) a anulat licitația pentru achiziționarea unei flote de 100 de autobuze electrice, contract estimat la 219,6 milioane de lei, fără TVA, pe motiv că ofertele depuse au fost neconforme. Ofertanții înscriși la licitație au fost Temsa Ulasim Araclari San Tic (Turcia), Bozankaya Otomotiv (Turcia) și asocierea formată din Costa Utilaje (lider) și Zhengzhou Yutong (China).

"Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme. În conformitate cu prevederile articolului 212, aliniatul (1), litera a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare ¨(1) Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă", argumentează Primăria.

Contractul presupunea furnizarea de autobuze electrice și infrastructura de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km și cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilități.

EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că "se adaptează cererii"

Autobuzele trebuia să fie din gama 12 m, cu tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uși și aer condiționat în salonul de călători.

Furnizorul urma să asigure activități de service, de remediere a defecțiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese și materiale în perioada de garanție, precum și să asigure instruirea personalului.

PMB a mai încercat să cumpere 100 de autobuze electrice, dar procedura a fost anulată pentru că au fost depuse "numai oferte inacceptabile și/sau neconforme", potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

La procedura precedentă s-au înscris doi operatori - asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ș. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
autobuze electrice
oferte