LKQ Corporation preia proprietarul Elit România, într-o tranzacție evaluată la 1 miliard euro

LKQ Corporation preia proprietarul Elit România, într-o tranzacție evaluată la 1 miliard euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 dec 2015

Distribuitorul american de componente auto LKQ Corporation va prelua holdingul Rhiag-Inter Auto Parts Italia, proprietarul furnizorului de piese de schimb Elit România, într-o tranzacție evaluată la 1,04 miliarde de euro. Compania americană va achiziționa cele 247 de centre de distribuție deținute de Rhiag în 10 state din Europa, respectiv Italia, România, Cehia, Elveția, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Polonia și Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, care va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor, va fi finanțată printr-o linie de credit de tip revolving. Compania americană va prelua și datoriile Rhiag, potrivit unui comunicat al LKQ Corporation.

"În urma achiziției Rhiag, LKQ își extinde rețeaua din Europa cu 10 noi piețe. Tranzacția ne va accelera strategia privind crearea unei rețele pan-europene pentru distribuția de piese auto pe piața fragmentată a furnizorilor de servicii, a cărei valoare se situează la 188 miliarde de euro", a spus Robert L. Wagman, președinte și director general al LKQ Corporation.

Fondat în 1962, holdingul Rhiag-Inter Auto Parts Italia operează o rețea formată din 247 de centre de distribuție și 10 depozite pe piețele din Italia, România, Cehia, Elveția, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Polonia și Spania. Holdingul a fost achiziționat în 2013 de fondul de investiții private Apax Partners de la Alpha Bank. În România, Cehia, Slovacia, Ucraina și Polonia, compania este prezentă prin intermediul Elit Group. Alte mărci includ Bertolotti (Italia), Rhiag RGL (Elveția), Lang (Ungaria) și Auto Kelly (Bulgaria).

Pentru anul financiar încheiat la 30 septembrie, Rhiag a raportat venituri consolidate de aproximativ 882 milioane de euro.

Înființată în 1999, Elit România operează o rețea de 20 filiale și puncte de desfacere. Potrivit datelor ministerului de Finanțe, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 159 milioane de lei (35,2 milioane euro) în 2014, în creștere de la 140,2 milioane de lei în anul anterior. Pierderile Elit România s-au redus la 3,44 milioane de lei (828.000 euro), de la aproape 5 milioane de lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
lkq corporation
elit romania
rhiag-inter auto parts italia
piese auto
tranzactie