Martin Winterkorn, fost președinte VW, inculpat de procurorii germani în scandalul diesel

Martin Winterkorn, fost președinte VW, inculpat de procurorii germani în scandalul diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 apr 2019

Procurorii din Brunswck au anunțat că au deschis un dosar penal împotriva fostului președinte al VW Group, Martin Winterkorn, în celebra cauză a manipulărilor testelor de emisii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Martin Winterkorn, fost președinte și CEO al Volkswagen Group, a fost inculpat alături de alte patru persoane în „scandalul diesel”, așa cum îl numește procuratura din Brunswick, Germania, cu referire la dispozitivile de manipulare a emisiilor în timpul testelor oficiale. Procurorii au anunțat că acuzațiile se referă la fraude și încălcări la legea concurenței.

Potrivit documentului oficial, este vorba despre o infracțiune desfășurată în mod continuu, între 15 noiembrie 2006 și 22 septembrie 2015. Oficialii germani susțin că Winterkorn a aflat în 25 mai 2014 că dispozitivele folosite sunt ilegale și nu a anunțat autoritățile din Europa și SUA, nici clienții și nu a oprit instalarea ulterioară a dispozitivelor de manipulare și vânzarea acestor vehicule.  

FOTO Volkswagen a prezentat la Shanghai viitorul SUV electric ce va concura cu Tesla Model X CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a prezentat la Shanghai viitorul SUV electric ce va concura cu Tesla Model X

Mai mult, acuzația spune că Winterkorn a dispus efectuarea unei actualizări a softului de pe automobilele vizate, operațiune care a costat 23 de milioane de euro și a avut ca scop să ascundă cauzele care conduceau la creșterea noxelor la respectivelor motoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
dieselgate
scandal diesel
martin winterkorn