Mercedes-Benz a atins un nou record de vânzări în 2015, depășind Audi

Mercedes-Benz a atins un nou record de vânzări în 2015, depășind Audi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 ian 2016

Vânzările Mercedes-Benz, divizia de automobile de lux a Daimler, au crescut, în 2015, cu 13,4%, la valoarea record de 1,87 milioane de mașini, susținute și de rezultatele favorabile înregistrate de producătorul auto pe piața din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Astfel, Mercedes a depășit, în acest an, producătorul Audi în clasamentul celor mai mari producători de automobile de lux din lume. Audi, divizia de lux a Volkswagen, a înregistrat în 2015 o creștere a vânzărilor de 3,5%, la aproximativ 1,8 milioane de mașini.

În luna decembrie, livrările Mercedes au urcat cu 9,1%, la 178.017 de automobile.

Avansul consemnat în 2015 s-a datorat, în mare parte, vânzărilor limuzinei Clasa C, care au crescut cu 40%, și evoluției favorabile a livrărilor în China, care a devenit, pentru prima dată, cea mai mare piață a producătorului auto.

În Europa, Mercedes a înregistrat o creștere a vânzărilor de 10,5%, în timp ce în China livrările au urcat cu 32,6%, la 373.459 de  unități.

General Motors a investit 500 de mil. dolari de într-o companie care rivalizează cu Uber, alături de care va dezvolta mașini fără șofer CITEȘTE ȘI General Motors a investit 500 de mil. dolari de într-o companie care rivalizează cu Uber, alături de care va dezvolta mașini fără șofer

Anul trecut, Mercedes s-a situat pe locul trei în topul vânzărilor de mașini premium, în urma Audi, cu livrări de 1,65 milioane de vehicule, reprezentând un avans de 13% față de 2013.

Creșterea vânzărilor Audi în 2015 a fost, probabil, încetinită și de scandalul care afectează grupul Volkswagen, referitor la manipularea nivelului emisiilor poluante. Peste 2  milioane de mașini Audi vândute pe plan global au fost echipate cu un soft care asigura îndeplinirea standardelor referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în condiții normale.

BMW, care deține din 2005 titlul de cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, va publica rezultatele pe 2015 abia luni. Reprezentanții Audi și Mercedes au declarat anterior că vor să depășească BMW până în 2020.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
audi
bmw
volkswagen
vanzari
daimler
mercedes-benz