Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017

Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 ian 2018

Daimler este prima companie care anunță rezultatele finale ale vânzărilor în 2017, marcând totodată și păstrarea poziției de lider în segmentele premium, la nivel global, în fața rivalilor de la BMW și Audi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor oficiale, Mercedes-Benz a vândut 2,28 milioane de autovehicule, în timp ce vânzările totale ale diviziei automobile s-au ridicat la 2,42 milioane de vehicule (inclusiv smart). Creșterile înregistrate de Daimler au înregistrat al șaptelea an consecutiv de vânzări record.

Nu mai puțin de trei regiuni ale globului au înregistrat cele mai mari vânzări din istoria mărcii Mercedes-Benz: Europa, Asia și America de Nord. De asemenea, în piețele majore, Germania și SUA, marca a rămas lider de piață pe segmentele premium.

În China, creșterea Mercedes a fost de 25%, fiind piața cu cel mai mare avans și în același timp cea mai mare piață ca volum.

Takata, în faliment după cea mai mare campanie de rechemări din istoria industriei auto, recheamă alte 3,3 milioane de airbaguri CITEȘTE ȘI Takata, în faliment după cea mai mare campanie de rechemări din istoria industriei auto, recheamă alte 3,3 milioane de airbaguri

Divizia de performanță AMG a înregistrat pentru prima dată vânzări de peste 100.000 de unități, în creștere cu 33% față de 2016, la 130.000 de autoturisme.

Pe regiuni, vânzările Mercedes-Benz s-au ridicat la 955.301 în Europa, din care 303.528 în Germania, 875.250 unități în ASIA, din care 587.868 în China, și 400.320 în America de Nord (NAFTA), din care 337.246 vehicule în SUA. Aceasta din urmă este singura piață pe care Mercedes a înregistrat o scădere ușoară a vânzărilor. De asemenea, marca smart a scăzut cu 6,5 procente față de anul trecut.

Șeful Daimler, Dr. Dieter Zetsche, președintele companiei, a declarat: „Suntem mândri de această realizare, vom construi pe ea. Succesul în afacerea noastră principală ne oferă baza pentru a da formă mobilității viitorului”. Potrivit vixiunii Daimler, strategia CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services and Electric) vizează construirea de autovehicule complet conectate, autonome, fără volan și pedale.

Potrivit anunțului oficial, Daimler va lansa cel puțin 12 modele noi în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
daimler
piata auto