Mercedes confirmă lansarea în 2021 a limuzinei electrice EQS. Alte cinci modele electrice sunt pregătite pentru perioada următoare

Mercedes confirmă lansarea în 2021 a limuzinei electrice EQS. Alte cinci modele electrice sunt pregătite pentru perioada următoare
scris 7 oct 2020

Mercedes Benz a anunțat că modelul EQS, versiunea complet electrică a modelului S Classe, va fi lansat anul viitor, fiind primul model ce va utiliza noua arhitectură pentru vehicule cu propulsie electrică.

Mercedes a anunțat că modelul EQS va fi primul care va utiliza platforma modulară destinată vehiculelor executive și de lux, cu propulsie electrică, ulterior fiind pregătite EQE și SUV-urile derivate din acestea două.

După cum anunță compania, în prezent au loc teste intensive la Centrul de Teste și Tehnologie din Immendingen, pentru a finaliza procesul de dezvoltare a lui EQS.

Mercedes confirmă lansarea în 2021 a limuzinei electrice EQS. Alte cinci modele electrice sunt pregătite pentru perioada următoare

De asemenea, Mercedes a confirmat lansarea în producție, în acest an, a versiunii EQA, electrică, a compactei GLA, iar în 2021 va veni rândul lui EQB.

Arhitectura modulară va permite dezvoltarea de noi modele cu dimensiuni diferite, atât în privința ampatamentului, cât și a ecartamentului, de asemenea fiind posibile schimbări ale componentelor, inclusiv ale bateriilor.

Mercedes mai precizează că viitorul EQS va beneficia de o autonomie de 700 km.

FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric CITEȘTE ȘI FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric

Designul viitorului Mercede EQS a fost antiticipat de conceptul Vision EQS, prezentat de compania germană în urmă cu un an. Primele fotografii ale modelului de serie au fost publicate acum însă acoperite cu folie de camuflaj.

„EQS a completat deja peste 2 milioane de kilometri din căldura Africii de Sud, până în frigul Suediei”, a declarat Christoph Starzynski, vicepreședinte Electric Vehicle Architecture, responsabil cu vehicule electrice în cadrul Merceeds-Benz. „EQS va fi S-Class al vehiculelor electrice. Din acest motiv se află în același program de dezvoltare solicitant ca și alt vehicul care are privilegiul de a purta steaua în trei colțuri. În plus, sunt unele teste specifice vehiculelor electrice care acoperă priorități de dezvoltare importante, precum autonomia, încărcarea și eficiența”, a mai spus Starzynski.

Modelul electric EQS va fi fabricat în Sindelfingen, în aceeași uzină în care este produs S Class.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqs
lansare s class electric
mercedes masini electrice