Mercedes lansează pe cinci modele tehnologia cu care poți cumpăra și activa servicii și echipamente direct din mașină

Mercedes lansează pe cinci modele tehnologia cu care poți cumpăra și activa servicii și echipamente direct din mașină
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mar 2023

Mercedes-Benz a lansat primul sistem de plată instalat direct în mașină, cu ajutorul căruia șoferul poate cumpăra diferite servicii digitale și poate chiar comanda echipamente opționale pentru mașină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes pay+ este numele sistemului de plată online instalat de constructorul german pe mai multe modele din gama sa, cu ajutorul tehnologiilor Visa. Prin intermediul interfeței mașinii, respectiv sistemul infotainment MBUX, aplicația Mercedes me Store oferă acces la servicii digitale și la echipamente suplimentare, opționale, ale mașinii. Autentificarea poate fi făcută cu amprenta, astfel încât tranzacția să fie complet sigură. Modelele care vor oferi acest sistem sunt EQS și EQE, S Class, C Class și GLC. Mercedes spune că este prima marcă auto din lume care implementează tehnologiile Visa Delegated Authentication și Visa Cloud Token Framework ca aplicație nativă de plăți.

FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model

Printre serviciile digitale ce pot fi cumpărate prin MBUX se numără accesul la comenzile digitale ale aerului condiționat prin intermediul telefonului, actualizările de software care nu sunt gratuite, de exemplu la sistemul de navigație, servicii de info pentru meteo sau pentru locuri de parcare disponibile la destinație. De asemenea, pot fi activate sisteme pre-instalate pe mașină, disponibile doar contra cost, cum ar fi asistentul de parcare la distanță, sistemul de lumini adaptive sau direcția pe roțile din spate. Mercedes urmează să extindă serviciile digitale oferite prin pay+ în perioada următoare. Plata carburanților, care acum este posibilă din MBUX prin utilizarea unui card, va fi disponibilă direct din aplicație, cu ajutorul amprentei, pe baza cardurilor introduse în aplicația de plată. Același lucru este posibil la încărcarea bateriilor, pentru modelele electrice.

Mercedes și-a propus să permită, în viitor, transferul de bani prin aplicație prin intermediul Mercedes-Benz Leasing Deutschland.

Studiile referitoare la serviciile digitale din mașini arată că până în 2026 este estimat un volum de peste 4,7 miliarde de plăți, între care plata pentru carburant va fi cea mai utilizată de clienți, cu aproape 50% din totalul plăților.

FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează noua familie Crown, patru caroserii într-un singur model

„Mercedes-Benz devine o companie bazată pe software care oferă o experiență digitală, fluentă clienților. Astfel, serviciile noastre digitale trebuie să fie intuitive, comode și sigure. De aceea am creat Mercedes pay+ ca o soluție modernă și sigură de plată. În consecință, am creat o experiență complet nouă și îmbunătățită pentru clienți. Prin introducerea e-commerce nativ în mașină, suntem o dată în plus pionieri și dăm startul unei dezvoltări promițătoare”, a declarat Franz Reiner, CEO Mercedes-Benz Mobility.

Mercedes pay+ a fost creată de o divizie special creată, parte a Mercedes-Benz Mobility AG, care a dezvoltat o platformă proprie dedicată conectării tehnice către serviciile de plată și care permite plățile în interiorul grupului Mercedes.

viewscnt
Afla mai multe despre
merceds pay+
plata masini mercedes
mbux