Merkel îndeamnă VW să prezinte toate detaliile legate de scandalul emisiilor

Merkel îndeamnă VW să prezinte toate detaliile legate de scandalul emisiilor
scris 31 oct 2015

Impactul scandalului Volkswagen asupra economiei germane depinde de comunicarea transparentă a producătorului de autovehicule cu privire la falsificarea nivelului emisiilor și de modul în care grupul auto va gestiona această problemă, a declarat astăzi cancelarul german Angela Merkel, transmite presa internațională.

"Totul depinde foarte mult de modul care VW gestionează situația. Cred că VW și-a mobilizat toate forțele pentru acest scop", a spus Merkel, citată de Reuters.

Cancelarul a adăugat că VW ar putea depăși mai ușor criza actuală dacă ar prezenta într-o manieră transparentă toate detaliile cu privire la manipularea testelor antipoluare și ar face schimbări în companie care să prevină astfel de situații în viitor.

Totodată, Merkel a spus că nu consideră că acest scandal a afectat brandul "Fabricat în Germania", dar a atras atenția că problema nu trebuie trată "cu lejeritate".

Grupul VW nu a dezvăluit până acum persoanele responsabile pentru falsificarea nivelului emisiilor poluante, în prezent având loc investigații în acest sens.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
merkel
emisii
germania