Ministrul Transporturilor: La metrou sunt foarte multe lucruri în neregulă. Verificăm dacă lucrările de întreținere au loc în realitate. Dacă va fi cazul, vom sesiza și organele de urmărire penală

Ministrul Transporturilor: La metrou sunt foarte multe lucruri în neregulă. Verificăm dacă lucrările de întreținere au loc în realitate. Dacă va fi cazul, vom sesiza și organele de urmărire penală
scris 3 nov 2017

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, vineri dimineață, că la Metrorex există foarte multe lucruri în neregulă, precum indisciplina și rutina, el precizând că a fost formată o comisie de anchetă care verifică dacă lucrările de întreținere, pentru care există bani, sunt făcute în realitate, iar dacă va fi cazul vor fi sesizate și organele de urmărire penală. El a mai spus că o primă măsură luată este demiterea directorului general Marin Aldea și a directorului de exploatare Liviu Dinu.

Comentând incidentul de vineri dimineață, când o garnitură a rămas blocată în tunel, Felix Stroe a declarat, la Digi 24, că nu au existat victime, metroul fiind foarte aproape de stație, scrie News.ro.

El a spus că la Metrorex sunt multe lucruri în neregulă, precum indisciplina și rutina, subliniind că bani pentru întreținerea metroului au existat și există în continuare.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că în această dimineață începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările sunt prevăzute în planuri și dacă se fac în realitate.

Bucureștiul se menține pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Situația în celelalte orașe ale lumii CITEȘTE ȘI Bucureștiul se menține pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Situația în celelalte orașe ale lumii

"Pe tot lanțul de vinovății se vor lua cele mai severe măsuri. Vom verifica dacă aceste lucrări sunt prevăzute în planuri și dacă se fac cu adevărat. Au fost demiși directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și directorul de exploatare, Liviu Dinu, iar în funcție de rezultatele anchetei vom lua și alte măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza și organele de urmărire penală", a adăugat ministrul Transporturilor.

Circulația metroului a fost oprită, vineri dimineață, timp de peste două ore, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăvești, după ce un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon pe o șină și a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la stația Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuați în siguranță.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
metrou