Nissan confirmă o investiție de 3 miliarde euro în Marea Britanie și producția a trei modele electrice

Nissan confirmă o investiție de 3 miliarde euro în Marea Britanie și producția a trei modele electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 nov 2023

Nissan a anunțat oficial că va investi până la 3 miliarde de lire în hub-ul de producție EV36Zero, din Marea Britanie, pentru producția a trei noi modele de autoturisme electrice, baterii și infrastructură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan va produce în uzina din Sunderland două noi modele electrice, Qashqai și Juke, odată cu lansarea noilor generații ale acestora, iar Leaf va primi la rândul lui o nouă generație. Cele trei modele vor fi inspirate din conceptele pe care Nissan le-a prezentat la Tokyo în această toamnă, Hyper Urban, Hyper Punk și Chill-Out. Pentru a pregăti uzina, compania a anunțat o investiție de 3 miliarde de lire, care va transforma uzina într-una 100% electrică, care va asigura 7000 de locuri de muncă proprii și alte 30.000 de locuri de muncă în lanțul de furnizori.

Trei mari companii maritime grecești au încetat să mai transporte petrol rusesc în ultimele săptămâni, pentru a evita sancțiunile americane CITEȘTE ȘI Trei mari companii maritime grecești au încetat să mai transporte petrol rusesc în ultimele săptămâni, pentru a evita sancțiunile americane

Complexul de producție care va include o fabrică de baterii va fi alimentat cu energie regenerabilă, din ferme eoliene și fotovoltaice.

„Vehicule extraordinare, electrice, se află în centrul planurilor noastre de a atinge neutralitatea de carbon. Cu versiunile electrice ale modelelor noastre europene aflate pe drum, accelerăm către o nouă eră pentru Nissan, pentru industrie și pentru clienții noștri”, a declarat Makoto Uchida, CEO Nissan angajaților uzinei din Sunderland. „Proiectul EV36Zero pune uzina noastră de la Sunderland, cea mai mare fabrică de automobile din Marea Britanie, în centrul viziunii noastre de viitor. Înseamnă că echipa noastră din Marea Britanie va desena, proiecta și produce vehiculele viitorului, conducându-ne către un viitor complet electric pentru Nissan în Europa.”

Premierul Sishi Sunak a fost prezent la eveniment și a transmis că industria auto contribuie cu 71 de miliarde de lire anual, la economia Marii Britanii și, din acest motiv, guvernul va continua să susțină aceste afaceri. Ajutorul oferit de guvernul britanic pentru proiectele electrice ale Nissan se cifrează la 15 milioane de lire, potrivit informațiilor transmise de Nissan.

Stellantis a răscumpărat jumătate din acțiunile pe care Dongfeng le mai deținea la constructorul european CITEȘTE ȘI Stellantis a răscumpărat jumătate din acțiunile pe care Dongfeng le mai deținea la constructorul european

Nissan a confirmat că nu va mai lansa automobile în Europa cu alt tip de propulsie decât electrică, iar din 2030 întreaga gamă din showroom-urile dealerilor Nissan va fi exclusiv electrică.

O bună parte din investiția anunțată de Nissan se va îndrepta către dezvoltarea și producția celor două noi modele electrice, Qashqai și Juke, care vor fi urmate apoi de o nouă generație Leaf, generația a doua, actuală, fiind deja produsă în Sunderland în 250.000 de exemplare.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan qashqai electric
nissan juke electric
leaf