Nissan și-a vândut unitatea de producție a bateriilor Li-Ion către un fond de investiții chinez

Nissan și-a vândut unitatea de producție a bateriilor Li-Ion către un fond de investiții chinez
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2017

Nissan a anunțat oficial că va vinde operațiunile cu baterii către o companie de investiții chineză, GSR Capital, după ce va prelua controlul în toate unitățile deținute în SUA, Marea Britanie și Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul Nissan vorbește despre acordul definitiv de vânzare a facilităților de producție și operațiunilor cu baterii către fondul privat de investiții GSR.

Vânzarea acoperă subsidiarele Automotive Energy Supply Corporation (AESC): unitatea de producție de baterii din Smyrna, Tennessee, deținută de Nissan North America Inc. (NNA), cea din Sunderland, Anglia, deținută de Nissan Motor Manufacturing (U.K.) Ltd. (NMUK). De asemenea, vor include unitățile de dezvoltare, inginerie și producție Oppama, Atsugi și Zama, din Japonia.

Hiroto Saikawa, CEO Nissan, a declarat că „Este o operațiune win-win pentru AESC și Nissan. Va permite AESC să utilizeze rețeaua și investițiile GSR pentru a-și extinde baza de clienți și să crească competitivitatea. În schimb, va îmbunătăți competitivitatea Nissan în domeniul vehiculelor electrice. AESC va rămâne un partener important pentru Nissan pe msăură ce vom aprofunda atenția către proiectarea și producția de vehicule electrice”.

FOTO Tarom lansează o ofertă controversată, care generează proteste. Persoane acuză operatorul de gândire învechită și sexism CITEȘTE ȘI FOTO Tarom lansează o ofertă controversată, care generează proteste. Persoane acuză operatorul de gândire învechită și sexism

Acordul prevede preluarea întrgului personal de la facilitățile din cele trei țări. Sediul și centrele de dezvoltare vor rămâne în Japonia.

Pentru a completa tranzacția, Nissan va fi nevoită mai întâi să preia controlul complet asupra AESC, companie fondată în 2007 pentru dezvoltarea de baterii Li-Ion, prin cumpărarea pachetului de 49% deținute de NEC Corporation și de subisdiara sa NEC Energy Devices. NEC a anunțat că a aprobat vânzarea acțiunilor către Nissan.

Tranzacția ar urma să fie finalizată până în decembrie 2017, după primirea acordurilor de la organismelor antitrust din fiecare țară.

Niciuna din părți nu a furnizat informații despre valoarea tranzacției.

Nissan produce cel mai vândut automobil electric de pe mapamond, Leaf, care a ajuns la adoua generație, ce va fi lansată chiar în această lună. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
gsr
baterii
leaf