Nissan și Renault amână planurile de fuziune

Nissan și Renault amână planurile de fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2020

Renault și Nissan au amânat planurile lor spre o fuziune completă, râvnită de fostul lider Carlos Ghosn, iar în schimb vor repara alianța lor de 21 de ani, în încercarea de a se redresa de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mult timp Nissan a rezistat propunerilor Renault pentru o alianță completă, directorii producătorului auto nipon apreciind că grupul francez nu are o contribuție echitabilă la lucrările de inginerie realizate în Japonia, susțin sursele.

FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele

În condițiile în care producătorii auto din întreaga lume sunt afectați de efectele epidemiei, partenerii intenționează să revizuiască alianța care nu a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele propuse, scrie Agerpres.

Ambele companii urmează să anunțe săptămâna aceasta planuri de restructurare, ele fiind văzute ca un tratat de pace menit să rezolve tensiunile îndelungate, apreciază sursele din interiorul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

"După ploaie, pământul se întărește", susține un oficial de la Nissan, citând un proverb din Japonia, care înseamnă că relațiile devin mai solide după o perioadă de neînțelegeri.

Înainte de anunțarea planurilor de restructurare, care ar putea include concedieri și închideri de fabrici, Nissan, Renault și Mitsubishi vor avea o conferință comună în 27 mai în care ar putea prezenta noua abordare a alianței.

viewscnt
Afla mai multe despre
renaul
nissan
fuziune