Nissan și Renault amână planurile de fuziune

Nissan și Renault amână planurile de fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2020

Renault și Nissan au amânat planurile lor spre o fuziune completă, râvnită de fostul lider Carlos Ghosn, iar în schimb vor repara alianța lor de 21 de ani, în încercarea de a se redresa de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Mult timp Nissan a rezistat propunerilor Renault pentru o alianță completă, directorii producătorului auto nipon apreciind că grupul francez nu are o contribuție echitabilă la lucrările de inginerie realizate în Japonia, susțin sursele.

FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele

În condițiile în care producătorii auto din întreaga lume sunt afectați de efectele epidemiei, partenerii intenționează să revizuiască alianța care nu a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele propuse, scrie Agerpres.

Ambele companii urmează să anunțe săptămâna aceasta planuri de restructurare, ele fiind văzute ca un tratat de pace menit să rezolve tensiunile îndelungate, apreciază sursele din interiorul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

"După ploaie, pământul se întărește", susține un oficial de la Nissan, citând un proverb din Japonia, care înseamnă că relațiile devin mai solide după o perioadă de neînțelegeri.

Înainte de anunțarea planurilor de restructurare, care ar putea include concedieri și închideri de fabrici, Nissan, Renault și Mitsubishi vor avea o conferință comună în 27 mai în care ar putea prezenta noua abordare a alianței.

viewscnt
Afla mai multe despre
renaul
nissan
fuziune